KNUTSEN OG LUDVIGSEN: Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen underholdt barn og voksne med ellevill humor og absurd poesi. Lorentzen døde i 2010.
KNUTSEN OG LUDVIGSEN: Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen underholdt barn og voksne med ellevill humor og absurd poesi. Lorentzen døde i 2010.Vis mer

Fra absurd barnesang til en nådeløs vise om kjærlighet

Wandrups utvalgte: Trondheims komikerpar og Bergens melankoliker.

Dagbladet og Bjørnsonfestivalen kårer Norges beste sangtekst.
Dagbladet og Bjørnsonfestivalen kårer Norges beste sangtekst. Vis mer

SANGTEKST: Dagbladet samarbeider med Bjørnson-festivalen om å kåre Norges beste sangtekst etter krigen. En jury bestående av sanger Frida Ånnevik, professor i litteratur Gisle Selnes og Dagbladets kulturredaktør Sigrid Hvidsten har valgt ut 30 låter som leserne oppfordres til å stemme på ved å gå inn på db.no/sangtekst.

Denne spalten vil i løpet av sommeren minne om de nominerte låtene. Knutsen og Ludvigsens «Grevling i taket» er en nærmest surrealistisk tekst hentet fra albumet «Knutsen og Ludvigsen nr. 3 - Tut» (1974). «Vi har ikke ellediller eller krokofanter/men vi har en grevling i taket,» synger Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen, eller: «Så opp blir ned og ned blir opp,/og foran det blir bak,/og tran blir brus og metemark blir lyn

Jan Eggum - norsk Visekunsts melankoliker.
Jan Eggum - norsk Visekunsts melankoliker. Vis mer

Jan Eggum er kalt norsk visekunsts melankoliker, og «Unnagjort» er en tragisk fortelling om kjærlighetens avveier: «Sorgen skaper sang - som de glade gjerne synger/for å jage sorgen bort,» synger bergenser i denne trøstesløse sangen.

  • Bjørnsonfestivalen og Dagbladet kårer den beste norske sangteksten etter 1945. Juryen har nominert 30 låter, som nå skal til folkeavstemning.
  • Du kan stemme ved å klikke deg inn på db.no/sangtekst
  • Vinneren av konkurransen kunngjøres på Bjørnsonfestivalen i Molde, fredag 8. september.