<strong>KNUTSEN OG LUDVIGSEN:</strong> Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen underholdt barn og voksne med ellevill humor og absurd poesi. Lorentzen døde i 2010.
KNUTSEN OG LUDVIGSEN: Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen underholdt barn og voksne med ellevill humor og absurd poesi. Lorentzen døde i 2010. Vis mer

Fra absurd barnesang til en nådeløs vise om kjærlighet

Wandrups utvalgte: Trondheims komikerpar og Bergens melankoliker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Dagbladet og Bjørnsonfestivalen kårer Norges beste sangtekst.
Dagbladet og Bjørnsonfestivalen kårer Norges beste sangtekst. Vis mer

SANGTEKST: Dagbladet samarbeider med Bjørnson-festivalen om å kåre Norges beste sangtekst etter krigen. En jury bestående av sanger Frida Ånnevik, professor i litteratur Gisle Selnes og Dagbladets kulturredaktør Sigrid Hvidsten har valgt ut 30 låter som leserne oppfordres til å stemme på ved å gå inn på db.no/sangtekst.

Denne spalten vil i løpet av sommeren minne om de nominerte låtene. Knutsen og Ludvigsens «Grevling i taket» er en nærmest surrealistisk tekst hentet fra albumet «Knutsen og Ludvigsen nr. 3 - Tut» (1974). «Vi har ikke ellediller eller krokofanter/men vi har en grevling i taket,» synger Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen, eller: «Så opp blir ned og ned blir opp,/og foran det blir bak,/og tran blir brus og metemark blir lyn

Jan Eggum - norsk Visekunsts melankoliker.
Jan Eggum - norsk Visekunsts melankoliker. Vis mer

Jan Eggum er kalt norsk visekunsts melankoliker, og «Unnagjort» er en tragisk fortelling om kjærlighetens avveier: «Sorgen skaper sang - som de glade gjerne synger/for å jage sorgen bort,» synger bergenser i denne trøstesløse sangen.

  • Bjørnsonfestivalen og Dagbladet kårer den beste norske sangteksten etter 1945. Juryen har nominert 30 låter, som nå skal til folkeavstemning.
  • Du kan stemme ved å klikke deg inn på db.no/sangtekst
  • Vinneren av konkurransen kunngjøres på Bjørnsonfestivalen i Molde, fredag 8. september.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer