Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fra barne-tv til «Skavlan» - svenske Farzad får talkshow

Den kjente barne-tv-profilen Farzad Farzaneh skal lede «Skavlan Jr».

HVER SIN MÅLGRUPPE: Mens Fredrik Skavlan skal fortsette å lede talkshowet «Skavlan», skal barne-tv-stjerna Farzad Ferzaneh lede barneprogrammet «Skavlan Jr». Forskjellen blir at Farzanehs målgruppe og publikum blir barn. Foto: Monkberry
HVER SIN MÅLGRUPPE: Mens Fredrik Skavlan skal fortsette å lede talkshowet «Skavlan», skal barne-tv-stjerna Farzad Ferzaneh lede barneprogrammet «Skavlan Jr». Forskjellen blir at Farzanehs målgruppe og publikum blir barn. Foto: Monkberry Vis mer

(Dagbladet): I Sverige er Farzad Farzaneh (31) et kjent navn. Hos söta bror har han nemlig figurert som programleder i barne-tv-serien «Bolibompa», men har også vært bak kameraet som regissør og manusforfatter.

Her blant annet for tv-seriene «Maria Wern» og «Labyrint».

Nå er det kjent at han skal avløse Fredrik Skavlan. I hvert fall for en viss målgruppe. Farzaneh skal nemlig lede «Skavlan Jr», et talkshow for og med barn.

Hjemme har programlederen derimot tre til fire dager med tv-fri for selg selv og barna.

Trebarnsfar 31 åringen har to biologiske barn og en bonusdatter. Bonusdattera er kona Lisas.

På sin Instagram-profil er det tydelig at barna betyr mye for ham, da han nesten daglig deler små glimt fra hverdagen. I et intervju med svenske Mama forklarte Farzaneh i 2013 at livet som foreldrer forandra han.

- For meg var det en superstor forandring. Jeg gikk fra en tilværelse der jeg ikke visste hvor jeg skulle bo den neste måneden til et kjempestabilt liv. Rent praktisk går skillet vet at jeg går ut mindre og er mindre spontan. Jeg har også fått mindre tid til jobben, forklarer han.

I starten trappet han ned på jobbinga, som at han skrev mindre da han var hjemme. Det ble det ikke tid til. Han fant derimot seinere ut at han jobba hardere når han faktisk var på jobben.

Til dem som ønsker seg barn kommer han med råd.

- Til dem som sier «Jeg har ikke tid til å bli forelder nå, det er så mye jobb og karriere», sier jeg bare: Du kommer til å fikse minst like mye, om ikke mer.

Mange baller i lufta Foruten å jobbe med barne-tv og som regissør har Farzaneh mye å holde på med. I 2013 ga han ut en fotobok med den svenske fotografen Viktor Gårdsäter, og i fjor var han med på den svenske utgaven av «Fangene på fortet».

Han er i tillegg aktuell med en barneretta podcast og radioprogram. Nå baller det hele på seg med «Skavlan Jr».

Programmet skal bare sendes i Sverige, og er i første omgang et prøveprosjekt. Det forklarer Marianne Torp Kierulf i produksjonsselskapet Monkberry.

Hun forklarer at første episode skal spilles inn torsdag 21. januar, og at programmet har premiere 14. februar.

SVT skriver på sine hjemmesider at det i denne omgang vil bli åtte sendinger av «Skavlan Jr».

- Egentlig får jeg gjøre det jeg liker best. Barn som forteller om sine liv på samme måte som vi lar voksne ta plass, sier programleder Farzaneh til kanalen.

«Skavlan Jr» følger «Skavlan» i formen, så hvert program vil ha fire barnegjester i tillegg til en velkjent artist. Men der «Skavlan» breier seg over en hel time, vil junior-utgaven vare en halv time, skriver SVT.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media