Fra Batman til et av de verste slagene i andre verdenskrig

Wandrups utvalgte: Christopher Nolans filmer i superformat.

TRE PERSPEKTIVER: Christopher Nolans film om det berømte slaget ved Dunkirk viser begivenhetene i sjøen, i lufta og på land.
TRE PERSPEKTIVER: Christopher Nolans film om det berømte slaget ved Dunkirk viser begivenhetene i sjøen, i lufta og på land. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DVD/BLU-RAY: Briten Christopher Nolan er en av samtidas mest interessante filmskapere. Fra å lage kultfilmer som «Following» (1998) og «Memento» (2000) er han blitt en feiret regissør som på en unik måte kombinerer det kunstneriske og det kommersielle.

De mest kjente filmene til Nolan blir lansert i det eksklusive 4K Ultra HD-formatet, i utgaver som også inkluderer en blu-ray-disk. Nolans ultimate Batman-trilogi er selvsagt med, «Batman Begins» (2005), «The Dark Knight» (2008) og «The Dark Knight Rises» (2012). Psykologiske superheltfilmer.

«The Prestige» (2006) røper en fascinasjon for forholdet mellom illusjon og virkelighet. Dette utdypes i den visjonære «Inception» (2010). Siden har Nolan utforsket science fiction i «Interstellar» (2014) og krigsfilm i den storslåtte «Dunkirk» (2017). Utgavene inneholder en overveldende mengde bakomstoff.

Nolan er en auteur, som alltid forsøker å skape noe unikt. Hans forbilder er Nicolas Roeg, Terrence Mallick og Ridley Scott.

La oss heller ikke glemme at Nolan lagde en internasjonal suksess av den norske «Insomnia» (2002), etter manus av Nikolaj Frobenius. Både den norske og den amerikanske utgaven foregår i det neo-noir-universet Nolan beveger seg i, uansett hva filmene handler om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer