TRE PERSPEKTIVER: Christopher Nolans film om det berømte slaget ved Dunkirk viser begivenhetene i sjøen, i lufta og på land.
TRE PERSPEKTIVER: Christopher Nolans film om det berømte slaget ved Dunkirk viser begivenhetene i sjøen, i lufta og på land. Vis mer

Fra Batman til et av de verste slagene i andre verdenskrig

Wandrups utvalgte: Christopher Nolans filmer i superformat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DVD/BLU-RAY: Briten Christopher Nolan er en av samtidas mest interessante filmskapere. Fra å lage kultfilmer som «Following» (1998) og «Memento» (2000) er han blitt en feiret regissør som på en unik måte kombinerer det kunstneriske og det kommersielle.

SCIENCE FICTION: Christopher Nolans «Interstellar».
SCIENCE FICTION: Christopher Nolans «Interstellar». Vis mer

De mest kjente filmene til Nolan blir lansert i det eksklusive 4K Ultra HD-formatet, i utgaver som også inkluderer en blu-ray-disk. Nolans ultimate Batman-trilogi er selvsagt med, «Batman Begins» (2005), «The Dark Knight» (2008) og «The Dark Knight Rises» (2012). Psykologiske superheltfilmer.

«The Prestige» (2006) røper en fascinasjon for forholdet mellom illusjon og virkelighet. Dette utdypes i den visjonære «Inception» (2010). Siden har Nolan utforsket science fiction i «Interstellar» (2014) og krigsfilm i den storslåtte «Dunkirk» (2017). Utgavene inneholder en overveldende mengde bakomstoff.

KRIGSFILM: En av fjorårets mest bejublede kinofilmer.
KRIGSFILM: En av fjorårets mest bejublede kinofilmer. Vis mer

Nolan er en auteur, som alltid forsøker å skape noe unikt. Hans forbilder er Nicolas Roeg, Terrence Mallick og Ridley Scott.

La oss heller ikke glemme at Nolan lagde en internasjonal suksess av den norske «Insomnia» (2002), etter manus av Nikolaj Frobenius. Både den norske og den amerikanske utgaven foregår i det neo-noir-universet Nolan beveger seg i, uansett hva filmene handler om.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer