Fra Berlin til Bergen som ny festspilldirektør

Per Boye Hansen (46) har store ambisjoner som ny festspilldirektør i Bergen. Han tiltrer stillingen i august neste år, men begynner allerede nå å planlegge programmet for 2006.

BERGEN (Dagbladet): - Min motivasjon er at jeg ser at Festspillene har et stort potensiale til å utvikle seg videre. Med relativt store ressurser er det mulig å skape kunst. I tillegg til å lage en årlig fest i Bergen, ønsker jeg å lage et verksted og en smeltedigel hvor det nyskapende kan finne vekstvilkår, sier Per Boye Hansen.

- Uhyre interessant

Han jobber nå som operadirektør ved det eksperimentelle og kanskje en av de mest prestisjetunge operascenene, nemlig Komische Oper Berlin.

Festspillenes styreleder Jannik Lindbæk kom stolt inn i foajéen i Grieghallen i går ettermiddag, med hovedpersonen ved sin side.

- Vi er meget glade i dag. Per Boye Hansen har en utdanningsbakgrunn og en bred kunsterfaring som har vært uhyre interessant for oss. Jeg vil ikke legge skjul på at hans erfaring som journalist også er blitt vektlagt, ettersom han er dyktig til å kommunisere internt og eksternt. Vi hadde opprinnelig 20 seriøse kandidater. I sluttfasen hadde vi en håndfull igjen, men vi mente Per pekte seg helt spesielt ut, forklarer Lindbæk.

- Viktigst i Norden

Per Boye Hansen, som blant annet har jobbet som journalist i Dagbladet og har utdanning som operaregissør i Essen, ønsker å gjøre Festspillene i Bergen til den viktigste kulturfestivalen i Norden.

- Jeg har ambisjoner om å fange opp viktige strømninger i Norden, og videreutvikle dem her i Bergen, sier Per Boye Hansen.

Erling Dahl jr. fortsetter som festspilldirektør fram til Per Boye Hansen tiltrer jobben 1. august neste år.

NY FRISK: Per Boye Hansen jobber nå som operadirektør ved det eksperimentelle og kanskje en av de mest prestisjetunge operascenen i Berlin. Nå kommer han til Bergen. Foto: Oddmund Lunde