Fra bomberegnet til rullestolen

Ingen av deltagerne i «Mesternes mester» har kjempet like hardt som Marco Elsafadi for å komme dit han er.

LANG LIVSREISE: Kontrasten er stor mellom den fint dekorerte stua Marco Elsafadi bor i sammen med Solveig Næss og datteren Sarah, og flyktningleiren han ble født i. Foto: Tom-Erik Mathiesen
LANG LIVSREISE: Kontrasten er stor mellom den fint dekorerte stua Marco Elsafadi bor i sammen med Solveig Næss og datteren Sarah, og flyktningleiren han ble født i. Foto: Tom-Erik Mathiesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) At Marco Elsafadi (37) skulle kunne konkurrere så hardt som han gjør i «Mesternes mester» om dagen, var på ingen måte en selvfølge for snart fire år siden. Elsafadi spilte basketball for Harstad og landslaget, og han var en lokalhelt for sitt arbeid med vanskeligstilt ungdom, alltid ute på farta.

Plutselig en dag begynte han å kjenne prikking i beina. På tre dager gikk han fra å være frisk som en frisk til å bli fullstendig lammet - han hadde fått den ytterst sjeldne nervesykdommen guillain barré. I begynnelsen måtte toppidrettsutøveren mates, og han trengte hjelp til å gå på do. Han kunne ikke engang holde sin 5 måneder gamle datter.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer