Fra «Buddy» til Amelie

Skuespiller Ingeborg Sundrehagen Raustøl skal spille Maria Amelie på Det Norske Teater til våren.

FRA MARIA TIL MARIA: Ingeborg Sundrehagen Raustøl har fått rollen som Maria Amelie på Det Norske Teater. her ser vi skuespillerne Heine Totland og Ingeborg Sundrehagen Raustøl spiller Buddy Holly og kjæresten Maria Elena i høstens musikal på Folketeatret i Oslo. Foto: Berit Roald / SCANPIX
FRA MARIA TIL MARIA: Ingeborg Sundrehagen Raustøl har fått rollen som Maria Amelie på Det Norske Teater. her ser vi skuespillerne Heine Totland og Ingeborg Sundrehagen Raustøl spiller Buddy Holly og kjæresten Maria Elena i høstens musikal på Folketeatret i Oslo. Foto: Berit Roald / SCANPIXVis mer

12. mai får stykket premiere på Det Norske Teater i Oslo.

Det er dramatikeren og regissøren Nina Wester som har fått rettighetene til å lage teaterstykke om Maria Amelie og hennes dramatiske liv.

Ydmyk skuespiller Aftenposten melder at det er skuespiller Ingeborg Sundrehagen Raustøl (31) som har fått rollen om å spille den papirløse asylsøkeren.

Maria Amelie ble forrige uke sendt ut av landet, og regissørens håp er at hun sitter i salen på premieren.

Til Aftenposten sier Raustøl at hun føler ydmyket i forhold til rollen.

Ikke ferdigskrevet - Jeg er fylt med ærefrykt foran denne oppgaven, fordi det er en så delikat sak som så mange har engasjert seg i. Vi har å gjøre med et menneske i dyp personlig krise som vi er nødt til å ta på alvor, sier skuespilleren til Aftenposten.

Teaterstykket er ikke ferdigskrevet, så hvordan det ender, er umulig å vite. Amelie er fremdeles i Moskva, og om eller når hun kommer tilbake er foreløpig uvisst.

Ingeborg Sundrehagen Raustøl spiller for tida i musikalen «Buddy» i Oslo, der hun har rollen som Maria Elene.

BLIR TEATER:  Den papirløse asylsøkeren Maria Amelie liv til teater til våren.
BLIR TEATER: Den papirløse asylsøkeren Maria Amelie liv til teater til våren. Vis mer