Fra catwalk til listetopp

Sonys mannlige platehåp, Erik Faber (24) ble oppdaget på gata og endte opp som ettertraktet modell. Lønna brukte han på å kjøpe seg tid til å jobbe med Hit40-favoritten «On Top Of The World».

- De blir sikkert sure på meg... de vil sikkert at jeg skal være litt mer... Jeg tror nok Sony synes jeg er litt for snill og forsiktig. De skulle nok helst sett at jeg var større i kjeften og tøffere i trynet. Men jeg er ikke Espen Lind, det er ikke min greie.

På et møterom hos plateselskapet Sony sitter Erik Faber og beklager sitt hyggelige vesen og vakre oppsyn. Et ansikt som førte ham til motereportasjene i anerkjente magasiner som Arena og The Face og nedover catwalken på oppdrag for Diesel og Evisu.

- Lav profil

- Jeg har ikke noe problem med at jeg har vært modell. Jeg fikk forespørselen av en fyr på byen og brukte det som en ekstrajobb i tillegg til studiene da jeg var i London.

Erik Faber (24)

Plata kommer en gang i oktober på Sony Music.

Hvorfor skal folk kjøpe akkurat din plate?

- Fordi de har lyst til det. Det er en veldig fin, tøff, produksjon.

Hva vil du med musikken din?

- Jeg vil gjerne leve av den, gjøre det bra i Norge og drømmer selvsagt om å slå gjennom i utlandet.

Hvor er du om fem år?

- Jeg er forhåpentligvis rundt omkring og holder konserter og koser meg.

Hvilke forventninger har du til artistlivet?

- Mye hard jobbing.

Hva er ditt image?

- Å være meg selv.

Jeg har valgt å holde en lav profil rundt det, det er ikke meg, og jeg er redd for at folk som ikke kjenner meg, skal sette meg i bås på grunn av det. Modellbransjen var et dårlig substitutt for musikken, så jeg ga faen og reiste hjem til Kristiansand.

For det var i trygge Kristiansand Erik Faber i sin tid rocket seg gjennom ungdomsåra med bandet Pale. Nå er gruppen nesten gjenforent. Gitaristen er Fabers produsent og bassisten er co-produsent. I deres nystartede studio har trioen laget hiten «On Top Of The World».

Denne uka har låten sjuende plass på Hit40. Av alle norske artister er det bare Sondre Lerche som får mer radiospilling akkurat nå. Og snart kommer plata. Den skal bli litt annerledes enn singelen.

- Jeg har ikke lyst til å spille på trynefaktoren, selv om Sony fikk trumfet gjennom det forferdelige coveret hvor det ser nettopp slik ut. For å si det sånn: Det neste coveret blir ikke sånn som dette. Jeg har alltid vært opptatt av å se bra ut, men det har ingenting med musikken min å gjøre

- Ingen bibelbeltegutt

- Det å få gitt ut denne plata kommer nok til å forandre meg. Alle ting forandrer deg jo. Jeg kommer uansett til å være en annen Erik enn jeg var da jeg begynte med plata. Det gjelder bare å ikke forandre seg på en negativ måte. Berømmelsestrangen gjorde jeg unna som 16-åring. Selvfølgelig har jeg lyst til å selge bra med plater, det er viktigere enn at de vet hvem den som synger, er, sier Faber.

- Ikke framstill meg som en bibelbeltegutt. Jeg er ikke på den kristengreia, det er ikke noe for meg. Hvis du er teit mot meg, er jeg selvfølgelig en drittsekk tilbake.

STORT LERRET Å BLEKE : Erik Faber fikk roen til å lage god musikk etter at et godt betalt modelloppdrag for klesmerket Camel ga ham mulighet til å holde fokus utelukkende på musikken en periode. Snart kommer albumet.