Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fra catwalken til Hollywood

Stadig flere modeller bytter ut catwalken med filmlerretet. Nå gjør flere tidligere modeller rent bord på kino med «X2».

LOS ANGELES (Dagbladet): Både Rebecca Romijn-Stamos, Famke Janssen, Kelly Hu og den mest profilerte kvinnelige skuespilleren i Hollywood om dagen, Halle Berry, kom til Los Angeles som modeller. Men drømmen var alltid å få stablet en filmkarriere på beina.

Før helgas USA-premiere fikk flere av dem én million dollar i bonus fra filmselskapet og mye ros fra kritikere for sine prestasjoner i «X2», som ser ut til å fylle kinosalene både i Norge og USA.

- Jeg løp i stiletthæler fra jobb til jobb på metroen i Paris. Jeg levde i råtne leiligheter og fikk dårlig betalt. Jeg hatet det, sier Rebecca Romijn-Stamos.

Vekker oppsikt

Hun ville ut av modellbransjen og ble oppdaget av filmbransjen etter at hun var vertinne for MTVs «House of Style».

Nå vekker hun oppsikt som mutanten Mystique, som kan forvandle seg til hvem hun ønsker, i «X2». Kroppen hennes er dekket av blå maling og over 100 strategisk plasserte silikonbiter, men selv følte hun seg ikke naken på filmsettet.

- Men flere av skuespillerne gjorde meg oppmerksom på at jeg spradet rundt rimelig lettkledd, sier 30-åringen, som også har medvirket i «Austin Powers» og den erotiske «Femme Fatale».

- Det mest krevende er å få på dette kostymet. Det tar opp til seks- sju timer. Å ha folk rundt dine svært personlige deler, er også ubehagelig, forteller Romijn-Stamos overfor Dagbladet.

Famke Janssen, som tolker Dr. Jean Grey i filmen, flyttet fra Nederland til Hollywood som 18-åring.

Dama til Bond

Hun ble dama til James Bond i «GoldenEye» i 1995, noe som fikk fart i filmkarrieren.

- De første åra var et slit. Du må være tålmodig dersom du skal greie å få fotfeste her, uansett hvor talentfull, sexy eller populær du er, sier Janssen.

I likhet med Kelly Hu, tidligere miss Hawaii og modell i Italia og Japan, råder hun andre kvinner som vil forsøke seg i filmbyen, til å sette på seg setebeltet og gi gass.

- Europeere må dessuten jobbe med aksenten. Og så må du ha en god porsjon flaks, sier Janssen, som nå arbeider med komedien «Eulogy» med Winona Ryder og Ray Romano.

TIDLIGERE MODELLER: Rebecca Romijn-Stamos (t.v.) hatet catwalken og forsøkte seg i Hollywood. Hun lyktes. Famke Janssen og Kelly Hu er også eksmodeller. Nå er de i aktuelle «X2» på kino i Norge.
NESTEN NETTO: Rebecca Romijn-Stamos som mutanten Mystique.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media