Fra catwalken til teologien

Norges mest suksess-rike modell de siste årene, Sunniva Stordal (20), har forlatt modellbransjen til fordel for Menighetsfakultetet.

- Det er et bevisst valg, forteller 20-åringen i et åpenhjertig intervju med avisen Vårt Land i går.

- Jeg er kristen. I det siste har jeg begynt å tenke litt. Jeg har behov for å vite mer om det jeg tror på, sier hun.

Historien om Sunniva er historien om ei rødhåret jente med et spesielt utseende som ble oppdaget i sine egne tanker, på vei hjem fra skolen. Som kort tid etter var på lista over verdens ti mest ettertraktede modeller. Og som gjorde jobber for designere som Versace og Chanel med honorar på opptil 100000 kroner dagen.

Ble rik

Men nå er eventyret nesten over. Den særegne jenta utelukker ikke enkeltoppdrag, men vil bruke tida si som student på kristendom grunnfag ved Menighetsfakultetet fra høsten av. Med greiere økonomi enn de fleste av sine medstudenter, skulle man tro.

Til Vårt Land svarte hun slik på spørsmålet om hun ble rik.

- Ja. I hvert fall i mine øyne, rikere enn jeg var. Det er greit å få det til å gå rundt. I forhold til en vanlig RIMI-jobb har jeg nok tjent litt. Men det ligger mye arbeid bak.

Gud til stede

Sunniva Stordal sluttet på Kristelig Gymnasium som 17-åring for å jobbe som modell. Siden før årsskiftet har hun vært tilbake i Norge og gått på skole og i vår tok hun artium.

- Jeg tror Gud er til stede overalt, også i modellbransjen. Han er ikke mindre der enn andre steder.

Til stede i bransjen er også guttedrømmer som Naomi Campbell og Kate Moss. Sunniva har snakket med begge. Og medgir:

- De er ikke alltid snille, men det er ikke jeg heller, sier Stordal.

SLUTTER SOM MODELL: -Å bli modell var ikke en drøm jeg hadde, og jeg vet ikke om det var en drøm Gud hadde heller, sier modellen Sunniva Stordal.