NY STILLING: Redaksjonssjef for Dagbladet Pluss, Bjørn Bore, er Vårt Lands nye sjefredaktør. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
NY STILLING: Redaksjonssjef for Dagbladet Pluss, Bjørn Bore, er Vårt Lands nye sjefredaktør. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.Vis mer

Bjørn Bore

Fra Dagbladet til Vårt Land. Er avisas nye sjefredaktør

Skal få avisa til å vokse digitalt.

Redaksjonssjef for Dagbladet Pluss, Bjørn Bore, blir ny sjefredaktør i Vårt Land. De ansatte i avisa ble presentert for sin nye sjef onsdag formiddag, får Dagbladet opplyst.

Bore ser fram til nye utfordringer, men forlater sin nåværende arbeidsgiver med blandede følelser, forteller han i en kort kommentar.

- Det blir svært trist å forlate Dagbladet, men jeg gleder meg til å starte i Vårt Land. En avis med et unikt samfunnsoppdrag og stort vekstpotensial, sier han.

- Min oppgave blir å få Vårt Land til å vokse, fortsetter Bore.

Lang erfaring

Bore har jobbet i Dagbladet siden slutten av 90-tallet i en lang rekke stillinger. Blant annet som vaktsjef for Dagbladet.no, featurejournalist i Magasinet, nyhetsjournalist og webutvikler.

- Hva tror du de ansatte i Vårt Land tenker om at det setter seg en tabloid herremann fra Dagbladet i sjefsstolen?

- Dagbladet og Vårt Land er to aviser med forskjellige lesere og profil. Man skal ha respekt for avisers egenart, og det har jeg sier Bore.

Ledet premiumtjenesten

Avisvekst har den nye sjefredaktøren god erfaring med. Bore har de siste åra ledet arbeidet med å utvikle Dagbladets premiumtjeneste, Dagbladet Pluss, som har opplevd en stor utvikling i antall abonnenter.

Han ser spesielt store muligheter for digital vekst, sier han til Vårt Land.

- I de årene jeg har ledet Dagbladet pluss, har vi gått fra 10.000 til 70.000 abonnenter. Det er også mulig for papiraviser å vokse i 2018. Se på Kristeligt Dagblad og Klassekampen.

Forgjenger fikk sparken

Ansettelsen av Bore kommer etter at Vårt Land i lang tid har jaktet på en ny sjefredaktør.

I mars ble det kjent at daværende sjefredaktør i Vårt Land, Åshild Mathisen, fikk sparken av styret i avisa etter en langvarig maktkamp mellom henne og eierselskapet Mentor Medier.

Siden har Alf Gjøsund fungert som konstituert sjefredaktør og administrerende direktør.

Sjefredaktør i Dagbladet, Alexandra Beverfjord, ønsker Bore lykke til.

- Bjørn har gjort en strålende jobb for Dagbladet gjennom mange år. Jeg tror Bjørn kommer til å gjøre en meget god jobb også for Vårt Land fremover. Dagbladet har Norges mest fremoverlente digitale redaksjon, og Bjørn har betydelig kompetanse på dette feltet. Vi ønsker ham lykke til med nye oppgaver, sier hun.