Fra deLillos og deFolket

EGERTORGET (Dagbladet): - Hva syns du om Djevelen? - Jeg har sett Gud i levende live, har du? To sjeler fra hver sin etasje av bibelhistorien var opptatt av å få svar før Julemusikantene deLillos inntok Egertorget i går. Fikk de det?

Vel, deLillos ga folk «En smak av honning». Den svarte gryta neiet for mammons humane kasserer og 8800 kroner.

Men før det hadde Lars Lillo-Stenberg bjeffet til dem som stoppet opp og sa: «Jøss, er ikke det diderre deLillos da?»

Men bjeffinga til Lars hadde ikke knurr mellom verselinjene. Han bjeffet slik bare han, og et band fra Frognervidda vest i Oslo, kan det på en dag som akkurat har bestemt seg for å bli tidlig kveld; «Jeg vil ha en liten hund».

Lundevalls bakeri

Øystein Paasche på skarptromme & tamburin viste stødig og lav takt. Sønnen hans sto tett inntil grooven. Og gitarist Lars Lundevall fikk plugget gitaren inn i nærmeste bakeri. Forvirret?

Nei da, bakeriet er de som tilfører Julemusikantene gratis strøm, så Lundevall kunne spille et og annet ENØK-riff. Ikke på ryggen og ikke med tenna, men med ganske så småfrosne fingrer.

- Dette kunne sikkert blitt en mye bedre konsert enn det det ble, sier Lars Lillo, og legger til:

- Om vi hadde forberedt oss litt bedre og hatt litt bedre lyd. Men likevel, det er alltid fint å spille for publikum på denne måten. Og så er jo Frelsesarmeen noe som ingen av oss ikke vil være med å støtte. De er ufarlige og gjør en god jobb.

- Er det lenge siden dere har spilt ute på gata?

- Ja, det er mange år siden. Jeg hadde en gateturné sammen med en kamerat for mange år siden. Folkemusikk og sånt, sier Lars Beckstrøm.

Lundevall har også fartstid på gatas scene.

- Vi spilte i nedgangen til Nationaltheatrets T-banestasjon. Det var mens vi gikk på gymnaset. Fikk inn ganske mange penger som vi kunne spise pizza og drikke øl for. Etterpå.

Hymnesvalt

Men nå må vi konsentrere oss om «Neste sommer». deLillos får opp varmen hos et stadig voksende publikum med fengende sommertoner. De vi gleder oss til hele året.

Det ble en hymnesval ettermiddag i det lettere akustiske lydtegn. Hvis vi da ser bort fra Lundevalls bakeri og visse bassiske Beckstrøm-watt som grep inn i stillheten.

Fint? Gjett om. Og som vi lovet forrige helg - med Bjelleklang - så kom «Himmelvogna» tilbake i går.

Nå utkledd som «Svever over byen». Tusen takk og... nei vi syns ikke noe spesielt om Djevelen. Ikke akkurat nå, men kanskje i dag, når Hellbillies, fra staten Ål i Texas, inntar Egertorget. Torgskrinet med det rare og fine folket i.

<B>TOPPLUE OG MUSIKK: </B>Publikum satte pris på en lett akustisk halvtime fra deLillos på Egertorget i går ettermiddag.
Lars Lillo-Stenberg