Fra den sekulærprogressive venstresidas parnass

Svarer Hallgrim Bergs angrep på science fiction-anmeldelsen av Hanne Nabintu Herland.

RESPEKT: Hallgrim Berg har lest min kronikk om Hanne Nabintu Herlands «Respekt», og misliker det han leser, skriver artikkelforfatteren. Foto: Hallgeir Opedal
RESPEKT: Hallgrim Berg har lest min kronikk om Hanne Nabintu Herlands «Respekt», og misliker det han leser, skriver artikkelforfatteren. Foto: Hallgeir Opedal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NABINTU: Hallgrim Berg har lest min kronikk om Hanne Nabintu Herlands «Respekt», og misliker det han leser. Særlig reagerer han på min karakterisering av Respekt som fiksjon, ikke som en debattbok.

«Dette er den gamle teknikken frå den sekulærprogressive venstresida, der dei er så vante til å trykke andre ned at dei sjølvsagt ikkje fattar kva som skjer når nokon frå den andre sida fortel si historie. Og som attpåtil opplever salssuksess», skriver Berg.

AKKURAT HVORDAN jeg skal ha undertrykket Herland er jeg ikke helt sikker på. En ting er at mine egne maktmidler er svært begrensede, en annen ting er at Herland selv ikke later til å føle seg spesielt undertrykt.

«Jeg mener Tømte fortjener ros. Han har gjort noe så sjelden som å tenke 'ut av boksen' i dette ellers så konforme landet, og problematiserer litterære grep på en måte som ingen hittil har gjort. Tømte presenterer et kritisk nytenkende blikk på bestselgeren RESPEKT som berører flere elementer som jeg har forundret meg over at ingen har kommentert før», skriver hun på sin Facebook-side.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer