TRØBBEL: Vince Vaughn som straffange og Don Johnson som fengselsdirektør i filmen "Brawl in Cell Block 99", en brutal fortelling i fengselsfilm-sjangeren.
TRØBBEL: Vince Vaughn som straffange og Don Johnson som fengselsdirektør i filmen "Brawl in Cell Block 99", en brutal fortelling i fengselsfilm-sjangeren.Vis mer

Fra det ville, voldelige vesten til livet bak murene i dagens USA

Wandrups utvalgte: Regissøren S. Craig Zahler markerer seg med hardkokte filmer.

STERKE SAKER: Du tøyser ikke ustraffet med Vince Vaughn.
STERKE SAKER: Du tøyser ikke ustraffet med Vince Vaughn. Vis mer

BLU-RAY: Regissøren S. Craig Zahler har lagd to filmer. De såpass brutale at han har hatt et slags Sam Peckinpah-aktig gjennombrudd.

Zahler (45) har en fortid som forfatter av western, krim og science fiction. I debutfilmen «Bone Tomanhawk» (2015) spiller Kurt Russell en sheriff på jakt etter en mystisk, primitiv og ekstremt voldelig stamme av menneskeetere i det ville vesten.

Oppfølgeren «Brawl in Cell Block 99» (2017), er en variasjon over fengselsdramaet, der den svære skuespilleren Vince VaughnTrue Detective II») presses til det ytterste og tar hevn med midler som ikke er ulike den nevnte stammen. Også Jennifer Carpenter (søsteren til «Dexter») og Don «Miami Vice» Johnson bidrar til kvaliteten.

BRUTAL WESTERN: Debutfilmen til S. Craig Zahler.
BRUTAL WESTERN: Debutfilmen til S. Craig Zahler. Vis mer

Zahler skriver manus til sine egne filmer. Han er også black metal-musiker under navnet Czar og lager selv musikken til sine kompromissløst naturalistiske sjangerfantasier. Flere skuespillere følger ham til neste film, «Dragged Across Conrete». Det er bare å stålsette seg.