Anmeldelse av Ingar Johnsruds «Korset»

Fra drap under bilvask-sex til atomavfall i Maridalen

Politisk konspirasjonsthriller uten dødpunkter.

TREDJE ROMAN: Og den er neppe den siste boka om politimannen Fredrik Beier. Tross alt har lesere i 20 land latt seg begeistre av den norske politimannen. Ikke uten grunn, den velskrivende Johnsrud blir bare bedre og bedre. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix
TREDJE ROMAN: Og den er neppe den siste boka om politimannen Fredrik Beier. Tross alt har lesere i 20 land latt seg begeistre av den norske politimannen. Ikke uten grunn, den velskrivende Johnsrud blir bare bedre og bedre. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Allerede da han debuterte med «Wienerbrorskapet» i 2015, gjorde Ingar Johnsrud det klart at han aktet å skrive en trilogi om sin politihelt Fredrik Beier. Året etter kom bok nummer to, «Kalypso».

Forståelig nok har han brukt ytterligere to år på å fullføre løpet. «Korset» er den mest ambisiøse og best gjennomførte thrilleren av de tre.

Sammenheng

Den nye romanen avslutter intrigen som ble påbegynt i «Wienerbrorskapet». Selv om hver roman kan leses på egne premisser, henger «Korset» tydelig sammen med den såkalte Solro-saken, som ble rullet opp i den første boka. Nye lesere kan ta det med ro, Johnsrud har flettet en oppsummering av denne saken inn i den nye intrigen.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer