Drømmen for en Norwegian-passasjer. Foto: Heiko Junge, NTB
Drømmen for en Norwegian-passasjer. Foto: Heiko Junge, NTBVis mer

Flykaos

Fra dritliner til Dreamliner

På tur med Kjos – del II

Meninger

DA VI SKULLE til Malaga i midten av juni, byttet Norwegian helt plutselig fly – fra en toppmoderne Dreamliner til en avdanka Airbus, der det meste utenom motorene ikke virket. På vei hjem får vi beskjed om at vi skal fly Dreamliner – til manges store og gledelige overraskelse.

-Da slipper jeg å oppleve at setet er løst, sier en kvinne ved siden av oss i køen. Hun har også fløyet med den svartmalte dritlineren, tilhørende utleieflyselskapet Hi Fly.

LA GÅ at vi ikke har fått de første seteradene, der man sitter som på businessklasse. Seterad 13 er helt ok, med god beinplass, dataskjerm i seteryggen foran og air-condition og leselys som fungerer. Mannskapet er fra Portugal, Malta, Skottland og Spania, ikke fordi Bjørn Kjos er opptatt av multikulturalisme, men fordi han ved hjelp av datterselskaper sparer lønnsutgifter og brysomme fagforeninger.

HER ER DET ingen skrangling og risting når flyet tar av og ingen toalettskål som er så nedslitt at den ser nedspydd ut. Og så er det skjermen foran oss, da. Her kan man se film eller spille dataspill. Sjøl begynner jeg med Solitaire, men kabal blir jo fort kjedelig. Da er det annerledes med kunnskapsspillet Trivia, der utfordringen ligger i å komme til et stadig høyere nivå. Th. Berger har den høyeste scoren. Først tror jeg det er skiskytterdronninga Tora, men hun har jo ingen h i navnet sitt. Men jeg går i gang med å sanke poeng – mens vi flyr over Spania, Frankrike, Belgia og Danmark. Spillet oppsluker meg så mye at jeg nesten glemmer å bestille mat. (Det er vel ikke meningen, Kjos?)

NÅR JEG NESTEN er i ferd med å slå Th. Berger, lander Dreamlineren, og skjermen foran meg går i svart. Dæven steike, kanskje bør jeg ta retur til Malaga med én gang. Men da er det ikke sikkert at jeg vinner i Norwegian-lotteriet. På grunn av sommertrafikken har nemlig Kjos leid inn maskiner fra flyselskaper i Latvia, Litauen, Storbritannia, Hellas, Malta, Spania og Portugal.

Og da kan det fort bli dritlineren nok en gang.