Vi regner med at Fjørtoft og Dæhlie tar Vipps:

Fra dugnad til sport og spe

First House eller House of Cards om du vil

TOPPEN AV KRANSEKAKA: Idrettspresident Tom Tvedt har fartstid fra Arbeiderpartiet, men nå sørger han for vekst og velstand for styre og stell innenfor idretten. Foto: NTB Scanpix.
TOPPEN AV KRANSEKAKA: Idrettspresident Tom Tvedt har fartstid fra Arbeiderpartiet, men nå sørger han for vekst og velstand for styre og stell innenfor idretten. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

First House? Nei, vi tør ikke skrive om dem. De er så flinke til å gi gode råd som er dyre og skrive kronikker og e-poster, og vi har ikke råd og mot nok til å utfordre den femte statsmakt eller House of Cards som de også kan kalles.

Vi skal ei heller bedrive gjøn med norsk idrett. De gjør sitt aller beste. Utøverne altså. Men, hva så med dem som er valgt ut av Gud og fedrelandet til å styre og stelle? Vel, de spiser, reiser og drikker nesten like bra som oss i norsk presse i gamledager.

Men, i motsetning til oss, som får momsfritak og egentlig burde holde kjeft, forvalter idrettens ledere penger fra og for det store fellesskapet. Og, denne pengebingen forvaltes som om idrettslederne skulle være en flokk middels skipsredere som egentlig vil flagge ut, for å spare skatt og holde på med sitt sammen meg vennene sine i de samme nikkersene. En klikk bakglatte mannfolk som har de samme referansene ettersom de lar seg forføre av at de står veldig nære kongeparet noen ganger. Vel og merke med nesten de samme markaskyggeluene, strømpene og sponsormerkene.

Vi skal ikke nevne navn, men hvis du leser deg tilbake på hvem som har vært med på å sørge for at idretten nå er hengt ut til sport og spe, så handler det stort sett om ganske så konservative mannfolk. Ja, dette enten de har referanser fra Høyre eller AP. Samme fordømte ulla. Men, samtidig: Hvordan kan vi tro – med mindre vi er naive – at ikke norske idrettsledere også skal oppføre seg nøyaktig på samme måten som det de internasjonale idrettspampene gjør. Dette enten de kommer fra FIFA, UEFA eller IOC. Her er det en vedvarende ukultur, en historisk rød tråd av korrupsjon, kameraderi og grådighet. Kanskje på høy tid at vi som er sjukt opptatt av idrett, både sommer som vinter, gir helt blaffen. At vi slutter å heie og tøve. Vi er indirekte med på å opprettholde en ukultur, både med og uten ball. #Fjøra og Bjørn D., tar dere fVIPPS? I skrivende stund er forresten den verste kommunikasjonsjobben i Norges idrettsforbund der Niels Røine forklarer hva ledelsen har bedrevet av 110 m tyske viner og koldtbord fristil.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer