Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fra en annen planet

Uten Kevin Spacey ville denne filmen om en mann fra en annen planet falt til jorda med et solid klask.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spacey spiller en fyr som dukker opp på Grand Central Station i New York og hevder han er fra en annen planet. Han innkvarteres på et sykehus på Manhattan, hvor psykiateren Mark Powell (Jeff Bridges) får ansvar for ham.

Mannen sier han heter Prot og kommer fra planeten K-Pax. «Ikke vær redd, jeg skal ikke hoppe ut av brystet ditt,» beroliger romvesenet. Han har rett - dette er en film som er så langt fra «Alien» som mulig. Og første halvdel er en skikkelig utfordring for fantasien.

For er han eller er han ikke fra K-Pax? Prot likner en uteligger, men det er noe uvanlig og sterkt over ham. Det legger de andre pasientene merke til - de ser på Prot som en blanding av psykiater og frelser. Selv doktor Powell blir usikker.

Når ryktene går om at han skal ta med seg én av dem når han returnerer til K-Pax, blir det for alvor kaos blant folk som fra før av har et slapt grep om virkeligheten.

Dette grepet mister også filmen, for avslutningen er overraskende tradisjonell. Men Spacey gir rollefiguren Prot så mye at den er verdt å se bare på grunn av ham.

Hele Norges coronakart