Fra en kundes ståsted

En kunde om kriminalisering av sexkjøp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRIMINALISERING AV SEXKJØP: Undertegnede har ca. 17 års erfaring med ulike former for kontakt med prostituerte i Skandinavia. I samfunnet finnes det mange ensomme mennesker som av ulike årsaker har vanskelig for, eller som det synes umulig for, å skaffe seg gjensidig hyggelig nærkontakt og normal sex på annen måte enn å få dette gjennom kontakt med frivillig prostituerte. Denne nærkontakten gir disse avviste menneskene et tilskudd av energi og velvære i hverdagen, livet føles mer meningsfylt, man takler hverdag og jobb atskillig bedre enn om denne muligheten for nærkontakt ikke var til stede. Det er viktig å klargjøre at vi kan inndele prostituerte i to hovedtyper. Det er de frivillig prostituerte og de tvangsprostituerte. Man kan med stor rimelighet anta at så å si alle sexkjøpere ikke ønsker kontakt med tvangsprostituerte, men kun ønsker kontakt med frivillig prostituerte.

ER DET RIKTIG at vi skal bli regnet som lovbrytere bare fordi vi søker å oppnå helsebringende nærkontakt og normal sex? Prostituerte gjør en stor innsats for helsetilstanden til mange mennesker. Vil en eventuell ny lov vedrørende prostitusjon ta hensyn til slike forhold? Hva vet oppegående, vitale, friske, politikere om hvordan hverdagen kan være for mennesker som har oppdaget gjennom mange år at deres eneste mulighet for nærkontakt er gjennom prostituerte? En ny lov som kriminaliserer disse menneskene vil utvilsomt resultere i økt belastning for helsevesenet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer