Fra Felicity til nett-kannibaler

«Felicity»-stjernen Keri Russel i ny film

(Dagbladet.no): Filmen «Butterfly, a Grimm Love Story» handler om fenomenet der kannibaler bruker nettet for å tilfredsstille sin lyster.

Felicity-stjerne i hovedrollen

Filmen regisseres av Martin Weisz som står bak musikkvideoer til band som de amerikanske hardrockerne Korn. Keri Russel, kjent som Felicity i tv-serien med samme navn, spiller den kvinnelige hovedrollen. Hun er en amerikansk student som studerer livet til en kannibal.

Studiene gjør henne besatt av morderen, en besettelse som leder henne inn i et mørkt og fremmed miljø, skriver Reuters.

- Dette er en historie jeg har hatt lyst til å filme helt siden jeg fikk høre som kannibalisme-bevegelsen på nettet, sier produsent Marco Weber til Reuters.

Dømt til åtte og et halvt års fengsel

Internett-kannibalisme er et fenomen som har fått mye omtale de siste åra. I januar i fjor ble tyskeren Armin Meiwes dømt til åtte og et halvt års fengsel for å ha drept og spist Bernd Juergen Brandes.

I Mars 2001 tok tyskeren livet av 43 år gamle Brandes, kuttet ham opp og spiste deler av ham. Meiwes innrømmet drapet men hevdet at Brandes ønsket å bli spist.

- Bernd kom til meg av egen fri vilje og ba om å få avsluttet livet. Det var en fin død for ham, sa Meiwes, som innrømmer at han angrer på det han har gjort.

- Truet unge jenter med å spise dem

Her hjemme stod en 26-åring tiltalt å ha gjort seksuelle tilnærmelser og truet unge jenter med å spise dem. Truslene skal ha kommet via mobiltelefonen, sms og pratekanaler på nettet, skriver Fædrelandsvennen i dag.

Mannen erklærte seg ikke skyldig etter tiltalen.

I filmens verden spiller Thomas Kretschmann rollen som kannibal. Han hadde også en rolle i «Der Untergang», filmen om Hitlers siste dager. Keri Russel er aktuell med filmen «The Upside Of Anger» sammen med Kevin Costner og Joan Allen.

«FELICITY» Keri Russell spiller rollen som Felicity i tv-serien som vises på TV3 her i Norge.