Fra fløtepus til råtass

VENEZIA (Dagbladet): Kate Winslet går fra fløtepusen Leonardo Di Caprio til råtassen Harvey Keitel. «Titanic»-stjernen er tilbake i Jane Campions nye film «Holy Smoke».

Kate Winslet tar et langt steg bort fra milliard-suksessen «Titanic». Filmene «Holy Smoke» og «Kinky Hideous», som også kommer i år, har RIMI-budsjett i forhold.

- Jeg kan ikke tenke meg to roller som er mer forskjellige enn Rose i «Titanic» og Ruth i «Holy Smoke». Manuset grep meg totalt, jeg kunne ikke si nei. Og jeg har alltid beundret Harvey Keitel. Jeg har virkelig hatt lyst til å jobbe med ham, sa Kate Winslet under presentasjonen av filmen i Venezia i går.

Sexy i sari

Beundringen mellom de to hovedrolleinnhaverne er gjensidig.

- Kate kunne fått en hvilken som helst film etter «Titanic», hun kunne tjent så mye hun ville. Men i stedet velger hun en personlig kurs for å finne ut hvem hun er. Og det er det skuespill handler om, sier Harvey Keitel.

«Holy Smoke» er historien om Ruth (Kate Winslet) som blir frelst av en guru i India. Familien i Australia prøver desperat å få henne ut av sarien og hjem igjen. De tilkaller sekt-eksperten P.J. Waters (Harvey Keitel), men når han møter Ruth, går ingen ting etter boka lenger. Den halvgamle machomannen får brynt seg på den unge, spirituelt søkende - og sexy - kvinnen.

- Det er ingen tilfeldighet at jeg har valgt en ung kvinne og en eldre mann, understreker Campion.

- Filmen handler om å søke noe mer her i livet, men også om kjønnsroller, sex og kjærlighet. For er det egentlig en forskjell på å forelske seg og å finne en religion? spør hun.

Sanker priser

«Holy Smoke» deltar i hovedkonkurransen i Venezia. Jane Campion er en gjenganger på festivalen. I 1993 vant hun Gullpalmen i Cannes for «Piano». Årets film har hun skrevet sammen med sin søster Anna Campion.

<B>FLØTE: </B>Kate Winslet under utdelingen av Golden Globe Awards sammen med James Cameron og Leonardo de Caprio.