Fra «Game of Thrones» til «Angry Birds»

I 2016 kommer filmen.

NY ROLLE:  Peter Dinklage er for mange kjent fra tv-serien «Game of Thrones», men nå skal den amerikanske skuespilleren gi sin stemme til en av karakterene i filmen om «Angry Birds». Foto: AP Photo/HBO, Helen Sloan
NY ROLLE: Peter Dinklage er for mange kjent fra tv-serien «Game of Thrones», men nå skal den amerikanske skuespilleren gi sin stemme til en av karakterene i filmen om «Angry Birds». Foto: AP Photo/HBO, Helen SloanVis mer

(Dagbladet): Spillet «Angry Birds», som tusenvis av mennesker verden over har på sin smarttelefon, er vanvittig populært, og skal være lastet ned flere hundre millioner ganger.

Med populariteten er det også kommet ulike produkter og leker med de sinte fuglene på, og nå blir det film med karakterene.

Ifølge Angry Birds' blogg skal filmen ha premiere sommeren 2016, og de har nå lagt ut det første bildet fra animasjonsfilmen på sine nettsider. Skuespillerne som skal bekle de ulike stemmene i filmen er også annonsert.

Stjernelag Det er en rekke kjente mennesker som skal gi sin stemme til de små, runde, sinte fuglene i ulike farger. Flere internasjonale medier, blant annet The Guardian og The Rolling Stone, skriver at den amerikanske skuespilleren Peter Dinklage har en sentral rolle.

45-åringen har en lang liste av filmer på CV-en, og har siden 2011 spilt rollen som Tyrion Lannister i HBO-serien «Game of Thrones». Ifølge The Guardian skal Dinklage gi stemmen sin til karakteren Mighty Eagle, og han får også med seg Josh Gad på settet, som den gule og trekantformede fugelen Chunk.

Gad er sist kjent fra Disney-filmen «Frozen», som har slått alle kassarekorder, er inspirert av norsk natur og kultur, og er så populær at Disney nå lager en oppfølger, hvor også Gad gir stemme stemme til rollen Olaf.   

På rollelista står også, blant andre, Bill Hader kjent fra tv-serien «The Mindy Project», Maya Rudolph kjent fra filmen «Bridesmaids» og Danielle Brooks, som spiller rollen som Tasha 'Taystee' Jefferson i Netflix-serien «Orange Is the New Black».

- Stolt Hva filmen skal handle om er foreløpig ikke kjent, men det er Clay Kaytis og Fergal Reilly som skal ha regien.

I en uttalelse i The Guardian er det tydelig at produsenten er svært fornøyd med skuespillerne som skal bekle «Angry Birds»-rollene.

- Jeg er ekstremt stolt av denne casten. Ikke bare har vi Jason, Josh, Danny, Bill, Maya og Peter som skal bringe liv til disse karakterene, men de er omgitt av et all star-ensemble som har komisk talent - dette er noen av de morsomste menneskene som er der ute i dag, og vi er begeistret over å ha dem med, sier filmens produsent John Cohen.

POPULÆR FUGL:  «Angry Birds», som først var et spill, er blitt utrolig populært, og nå kommer filmen med fuglene. Foto:  AFP PHOTO/Peter PARKS
POPULÆR FUGL: «Angry Birds», som først var et spill, er blitt utrolig populært, og nå kommer filmen med fuglene. Foto: AFP PHOTO/Peter PARKS Vis mer