Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Fra Go' Fot til Lofot:  ei sosialdemokratisk reise filming og unnfallenhet

Nasjonens nye slagord er: Typisk norsk å være selvgod.

VIL MÅKE PÅ: Arbeiderpartiet vil garantert måke på i Lofoten selv om dagens leder, mannen du ser sittende her, forsøker å tåke det hele til. Men, hva vet vel vi annet enn at vi nå bor i en nasjon som er mer selvgod enn noensinne, uansett om du stemmer blått eller rødt. Foto: John. T. Pedersen.
VIL MÅKE PÅ: Arbeiderpartiet vil garantert måke på i Lofoten selv om dagens leder, mannen du ser sittende her, forsøker å tåke det hele til. Men, hva vet vel vi annet enn at vi nå bor i en nasjon som er mer selvgod enn noensinne, uansett om du stemmer blått eller rødt. Foto: John. T. Pedersen. Vis mer
Meninger

Dagbladets førsteside i går hadde en spennende sak med tittelen «Advarer mot orgasmepress». Dette i forbindelse med at det er ei ny bok ute, «Gleden med skjeden», som blant annet tar opp hierarkiet av orgasmer. Nå har vi ikke lest boka, men vi vet at med en gang en gubbefaen skriver om skjeden så får vi, sikkert fortjent nok, en flokk feminister på vår fleskenakke, så derfor melder vi oss ikke inn i orgasmepressgruppa eller skriver at det kanskje burde settes opp et skilt i visse orgasmiske strøk – dette som en advarsel mot presset altså – Innkjøring forbudt eller eventuelt Blindvei.

Forfatter Tom Egeland tok forresten nylig opp, på Facebook, tematikken om hvor mange ordspilltitler det er mulig å lage med kroppen. Dette med utgangspunkt i nettopp skjeden samtidig som han minnet oss om utgivelsen «Sjarmen med tarmen» etc.. Responsen var stor. Noen av forslagene var rett så fiffige. Vårt var «Missen med tissen». Ingen forlag har så langt vært på tråden, så vi jobber ikke videre med denne, men er i gang med det politiske attenbindskokebokverket «Fiffen fikser biffen». (Spetalen Forlag).

Her i dette landet har det også i lang tid vært en utstrakt bruk, i mange forskjellige sammenhenger, av utsagnet «og, dette skjer i verdens rikeste land». Verdens rikeste land har erstattet statsminister H. Brundtlands visdom fra den gang vi vant vinterveien: «Det er typisk norsk å være god». ( I dag heter det vel Typisk norsk å være selvgod).

Vel. Kanskje det er på tide å innføre noen nye munnhell, vi foreslår derfor et knippe meget svake: «Hva nå gamle ulv, Olemic?», «Uten stamtavle intet pass» og « Jugde du som 14-åring? Det vil vi ikke ha noen av i verdens beste land med verdens beste politikere som aldri har løyet om noe som helst før de kom i posisjon eller ble tilgitt».

Vi iler til og forteller også at Raymond Johansen, og hans grønne poser-mannskap, skriver boka «Kappe Lan». Radarparet Gahr Støre og Nils Arne Eggen planlegger «Fra Go´fot til Lofot – ei reise i sosialdemokratiske filming, røde kort og unnfallenhet». (Pax).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling