Fra Goethe til Bernhard

Innsiktsfulle og informative riss av nervøse østerrikere og romantiske tyskere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Her er ukas bokanmeldelser.

BOK: Østerrike og Wien er langt mer enn de nyhetene som de siste ukene har preget mediebildet, i forbindelse med den perverterte Josef Fritzl. Byen ble kalt det tjuende århundrets vugge. Den hadde sin storhetstid under «fin-de-siècle»s enorme kunstoppblomstring med sin blanding av undergangspessimisme og framtidsrettet radikalisme.

Wien rommet også mellomkrigstidas store forfattere; Robert Musil og Hermann Broch. Og etterkrigstidas Ingeborg Bachmann og Thomas Bernhard. Alle er representert i Sverre Dahls bok med litterære essays rundt fenomenene Wien og Weimar.

Over 100 oversettelser

Ingen har gjort så mye for å fremme denne den wienerske kulturen i Norge som Dr.philos. Sverre Dahl. Han har mottatt en rekke priser for sine oversettelser av over hundre tyskspråklige bøker. Og han har skrevet et utall presentasjoner, og for,- og etterord i forbindelse med sine mange oversettelser.

Det er noen av disse som nå er trykket i denne samlingen, som innledes med en selsom observasjon fra Thomas Bernhards roman «Gamle mestere» - med tanke på den siste tids fokus på wienerske kjellermennesker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer