Fra Hakkebakken til Løvebakken

- På Stortinget er det godt å sitte, sa Celius i teaterstykket «Det lykkelige valg». Er vår nye kulturminister, Ellen Horn, av samme mening?

I går debuterte de ferskeste av Jens Stoltenbergs statsråder som tilhørere til en hel dags stortingsdebatt, fra morra til sein kveld. I diplomatlosjen og i pressebåsen kunne drevne iakttakere infamt observere hvordan «de nye» fant seg til rette i sine seter.

I en debatt med forholdsvis få høydepunkter ble kulturminister Ellen Horns eiegode pantomime på første rad en minneverdig ekstraforestilling.

Svikt i møtekondis

Inntil for få dager siden var hun en travelt opptatt toppsjef for Nationaltheatrets varierende virksomhet, uten å ha tilkjennegitt rikspolitiske ambisjoner. Overgangen til rollen som høytidelig og uutgrunnelig statsråd på nasjonalforsamlingens hovedscene må ha kommet brått på.

Med et særdeles uttrykksfullt kroppsspråk viste hun klare tegn på kjedsomhet og sviktende møtekondis, ja tidvis også rådvillhet.

«Morsomt, også...»

Kanskje grep hun seg i å vente på Godot? Eller lengtet hun seg bort fra Løvebakken allerede, og tilbake til en av sine siste store roller som bestemor Skogmus i Hakkebakkeskogen?

- Det er klart det er rart for meg å sitte sånn og høre en hel dag. Men det er veldig nyttig, for jeg har mye å lære. Og jeg synes det er morsomt også, sa Ellen Horn tappert til Dagbladet i en pause under kveldsmøtet.

I det samme kom eks-statsråd Odd Einar Dørum diabolsk smilende bort til henne - fra venstre, med følgende replikk:

- Bare vent til budsjettkonferansen på Halvorsbøle. Den er et rent helvete!

erling.ramnefjell@

dagbladet.no

kristian.skard@dagbladet.no