SAMMEN PÅ SCENEN: Agnes Kittelsen og Nicolai Cleve Broch spiller mot hverandre i «Bedrag». 
Foto: Anders Grønneberg
SAMMEN PÅ SCENEN: Agnes Kittelsen og Nicolai Cleve Broch spiller mot hverandre i «Bedrag». Foto: Anders GrønnebergVis mer

Fra «Halvbroren» til teaterscenen

Agnes Kittelsen og Nicolai Cleve Broch om utroskap.


Skuespillerne spm var kjærester i «Halvbroren» er på vei fra Riksteatert til Nationaltheatret med kritikerrost stykke.

Bedrag og utroskap Forestillingen «Bedrag» er opprinnelig en del av Riksteatrets program, men siden det er så godt mottatt av både publikum og presse, blir det spilt 13. 14. og 15. mai på Nationaltheatret.

Stykket har fått jevnt gode anmeldelser, og Dagbladet skrev blant annet da stykket ble anmeldt for to måneder siden:

«Regissør Per Olav Sørensen har tatt med seg Agnes Kittelsen og Nicolai Cleve Broch fra sin regijobb for «Halvbroren» på NRK. Så har han hentet Samuel Fröler fra Sverige for å spille Emmas bedratte ektemann Robert.»

Samuel Fröler hadde også en rolle i «Halvbroren».

Sidesprang Emma (Agnes Kittelsen) har et forhold til Jan (Nicolai Cleve Broch), som er hennes manns beste venn. Stykket er skrevet av en av nåtidas største dramatikere, Harold Pinter.

Ved første øyekast er «Bedrag» et trekantforhold mellom en mann, hans kone og hennes elsker.

Stykket åpner med avslutningen av et sidesprang, men derfra gjør nobelprisvinner Harold Pinter en mesterlig vri. Han tar publikum bakover i tid, til sidesprangets opprinnelse.

Komisk og smertelig - Reisen trekker oss inn i en historie som er underholdende, morsom, utfordrende og sexy, uttaler Nationaltheatrets Torbjørn Haugen i en pressemelding.

«Bedrag» er et flettverk av svik og dobbeltkommunikasjon i et klaustrofobisk miljø. Resultatet er på samme tid komisk og smertelig gjenkjennelig.

Nationaltheatret får også besøk av en énmannsforestilling med Henrik Mestad, basert på Olav H. Hauges dagbøker - i anledning hundreårsjubileet for. Stykket «Den andre mannen i meg» spilles 6. og 7. mai.

LANSERINGSFESTEN: «Halvbroren»-skuespillere - Helt baksert ser vi svenske Samuel Fröler, som også er med i «Bedrag». Fra v. ser vi Marianne Nielsen, Ola G. Furuseth, Henrik Holm, Agnes Kittelsen, Samuel Fröler, Mariann Hole og Jon Øigarden. Foran Frank Kjosås og Nicolai Cleve broch.

Foto: Anders Grønneberg
LANSERINGSFESTEN: «Halvbroren»-skuespillere - Helt baksert ser vi svenske Samuel Fröler, som også er med i «Bedrag». Fra v. ser vi Marianne Nielsen, Ola G. Furuseth, Henrik Holm, Agnes Kittelsen, Samuel Fröler, Mariann Hole og Jon Øigarden. Foran Frank Kjosås og Nicolai Cleve broch. Foto: Anders Grønneberg Vis mer