Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fra hårmusikal til rå skrekkfilm

«Hair» og «Fritt vilt»-stjernen svarte leserne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ingrid Bolsø Berdal har nok å gjøre utover høsten. På filmfronten har hun roller i dramaet «Sønner», som har kinopremiere i starten av september, og i oktober blir hun å se i skrekkfilmen «Fritt vilt» (se trailer her).

I tillegg blir 26-åringen fra Inderøy å se i NRK-dramaet «Kodenavn Hunter» i begynnelsen av 2007.

Men først: Rollen som Jeanie i «Hair» på Det Norske Teatret, med premiere 31. august.

- Det er veldig ulike roller. «Sønner» er en karakterdrevet film, som tar opp et svært alvorlig tema. «Fritt vilt» er derimot en ekstrem sjangerfilm, sier hun til Dagbladet.no.

- Jeg må innrømme at jeg er veldig nervøs for «Hair». Ikke for stykkets del, det tror jeg blir bra, men for min egen del er det noe arbeid som gjenstår før alt er klart, sier hun.

Den amerikanske hippiemusikalen ser ut til å bli høstens store publikumsvinner på norske teaterscener. Ifølge Dagsavisen hadde billettsalget nådd 31 000 solgte tirsdag morgen.

- Jeg hadde egentlig ikke noe forhold til stykket fra før, annet enn at jeg hadde sett filmen. Også er musikken veldig tøff. Mer rock\'n\'roll enn andre musikaler, mener Berdal.

Med musikalen kommer nok også musikkstudiene i Trondheim, samt vokalisterfaringen fra bandet Crescent Moon, godt med.

SVARER LESERNE: Ingrid Bolsø Berdal er et av Norges største skuespillertalenter. FOTO: LARS EIVIND BONES
SVARER LESERNE: Ingrid Bolsø Berdal er et av Norges største skuespillertalenter. FOTO: LARS EIVIND BONES Vis mer

26-åringen gikk ut fra Statens Teaterhøyskole i 2004, og fikk kort tid etter jobb ved Det Norske Teatret. I 2005 fikk hun Heddastipendet som årets debutant.

- Så langt har jeg rett og slett vært veldig, veldig heldig. Det er utrolig spennende å få prøve ut så mye forskjellig, sier Berdal.



Les mer:
•  Ingrid i Dagbladet.nos filmbase

•  Kast terning og skriv anmeldelse til filmen «Hair»

•  På hjemmesiden til Det norske teatret