«Sisters on track»

Fra hjemløse til stjernestatus

Sant & Usant lager Netflix-originaldokumentar om reisen til tre atletsøstre fra New York.

LØPETALENT: Den utrolige historien til søstrene Tai (14), Rainn (12) og Brooke (11) Sheppard fra Brooklyn i New York lanseres på Netflix. Foto: Derek Howard / Netflix
LØPETALENT: Den utrolige historien til søstrene Tai (14), Rainn (12) og Brooke (11) Sheppard fra Brooklyn i New York lanseres på Netflix. Foto: Derek Howard / Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Det norske filmproduksjonsselskapet Sant & Usant har inngått en eksklusiv samarbeidsavtale med Netflix om produksjonen av dokumentarfilmen «Sisters on Track». Etter det Dagbladet kjenner til, blir dette strømmeplattformens første norskproduserte dokumentar med det ettertraktede stempelet «Netflix-original».

- Vi er svært glade for at Netflix har plukket opp prosjektet. Vi traff dem i Bergen i fjor høst og pitchet filmen. Vi fikk raskt en følelse av at vi hadde samme forståelse av hva dette skulle bli, noe som var viktig for oss, sier produsent Anita Larsen i Sant & Usant.

Møtte Netflix i Bergen

Det er gjennom Vestnorsk filmsenter og Norsk filminstitutts filmformidlingsinitiativ Doc Norway samarbeidet er kommet på plass. For andre år på rad inviteres viktige spillere fra Nord-Amerikas filmbransje til Bergen for å møte norske filmskapere. Doc Norway arrangeres samtidig som Bergen internasjonale filmfestival (BIFF).

«Sisters on Track» følger de tre tidligere hjemløse søstrene Tai (14), Rainn (12) og Brooke (11) Sheppard fra Brooklyn i New York. Trioen ble oppdaget i 2015 av en trener ved en tilfeldighet. I dag er de regnet som store friidrettstalenter innen amerikansk løpesport.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer