FRI TOMMY: Tommy Robinson forlater her fengsel, etter at en appelldomstol fant feil i saksgangen da han ble dømt til 13 måneders fengsel i mai. Han er ikke frikjent, men løslatt på kausjon i påvente av ny rettsak. Foto: Joe Giddens / PA / NTB Scanpix
FRI TOMMY: Tommy Robinson forlater her fengsel, etter at en appelldomstol fant feil i saksgangen da han ble dømt til 13 måneders fengsel i mai. Han er ikke frikjent, men løslatt på kausjon i påvente av ny rettsak. Foto: Joe Giddens / PA / NTB ScanpixVis mer

Ideer:

Fra høyreekstremist til helt

For et par år siden var Tommy Robinson en figur få tok seriøst. Da han ble løslatt forrige uke, var det som martyr for høyreradikale verden over.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Da den tidligere English Defence League-lederen forlot fengselet forrige uke, var det til jubel fra innvandrings- og islammotstandere verden over. Han har blitt utropt til martyr for ytringsfriheten, og som en som våger å stå opp mot den stadig mer autoritære politiske korrektheten.

Ifølge The Guardian skal til og med den tidligere Trump-rådgiveren Steven Bannon vurdere å gi Robinson en posisjon i den høyrepopulistiske og euroskeptiske bevegelsen han for tiden forsøker å starte.

Robinson er ikke frikjent, men løslatt mot kausjon etter at en appelldomstol fant feil i saksgangen da den tidligere English Defence League-lederen Tommy Robinson ble arrestert i mai.

Robinson var dømt til 13 måneders fengsel for å ha filmet utenfor Leeds Crown Court der fire menn var tiltalt for gruppevoldtekt av ei ung jente. Storbritannia har strenge regler om rapportering fra rettssaker for å hindre påvirkning av dommer og jury. Robinson var også tidligere dømt for å ha filmet utenfor rettssaler, i tillegg til volds- og svindeldommer.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99kr/mnd).
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn