Fra hvitsnippnarkoman til bestselger

Rus og Rolex på boklistetoppen.

BESTSELGER: Olaf Olsvik (t.v.) gikk fra å være vellykket forretningsmann til å bli narkoman. Bjørn Olav Jahr (t.h.) har skrevet bok om ham. Foto: STEINAR BUHOLM
BESTSELGER: Olaf Olsvik (t.v.) gikk fra å være vellykket forretningsmann til å bli narkoman. Bjørn Olav Jahr (t.h.) har skrevet bok om ham. Foto: STEINAR BUHOLM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mange vil lese Bjørn Olav Jahrs bok om «hvitsnippnarkomane» Olaf Olsvik (53). Boka «Rus og rolex» har ligget nest øverst på bestselgerlista for generell litteratur i tre uker.

I boka forteller Olsvik åpent om hvordan han gikk fra å være en suksessrik forretningsmann, til å bli tung narkoman og gjenganger i psykiatrien.

Skjulte misbruketDet hele startet da Olsvik gikk til legen for å få hjelp med søvnproblemer etter en skilsmisse. Han fikk en resept på det beroligende middelet Vival. Men han klarte ikke å kontrollere bruken, og snart misbrukte han både kokain, amfetamin og andre medikamenter jevnlig.

- I næringslivet lærer man seg å skjule misbruket. Jeg falt av stolen og sovnet under møter uten at noen reagerte. Jeg løy om at jeg hadde sukkersyke, og hadde alltid rene og dyre klær. På den måten opprettholdt jeg fasaden, sa Olsvik i et intervju med Dagbladet i mars.

Etterhvert sprakk fasaden også. Oslvik gikk personlig konkurs. I dag er han rusfri, og driver rehabiliteringssenteret Mestringshuset sammen med kona. Olsvik og Bjørn Olav Jahr har vært i nettmøte med Dagbladet.nos lesere. Les svarene deres her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer