Fra hvitsnippnarkoman til bestselger

Rus og Rolex på boklistetoppen.

BESTSELGER: Olaf Olsvik (t.v.) gikk fra å være vellykket forretningsmann til å bli narkoman. Bjørn Olav Jahr (t.h.) har skrevet bok om ham. Foto: STEINAR BUHOLM
BESTSELGER: Olaf Olsvik (t.v.) gikk fra å være vellykket forretningsmann til å bli narkoman. Bjørn Olav Jahr (t.h.) har skrevet bok om ham. Foto: STEINAR BUHOLM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mange vil lese Bjørn Olav Jahrs bok om «hvitsnippnarkomane» Olaf Olsvik (53). Boka «Rus og rolex» har ligget nest øverst på bestselgerlista for generell litteratur i tre uker.

I boka forteller Olsvik åpent om hvordan han gikk fra å være en suksessrik forretningsmann, til å bli tung narkoman og gjenganger i psykiatrien.

Skjulte misbruket
Det hele startet da Olsvik gikk til legen for å få hjelp med søvnproblemer etter en skilsmisse. Han fikk en resept på det beroligende middelet Vival. Men han klarte ikke å kontrollere bruken, og snart misbrukte han både kokain, amfetamin og andre medikamenter jevnlig.

- I næringslivet lærer man seg å skjule misbruket. Jeg falt av stolen og sovnet under møter uten at noen reagerte. Jeg løy om at jeg hadde sukkersyke, og hadde alltid rene og dyre klær. På den måten opprettholdt jeg fasaden, sa Olsvik i et intervju med Dagbladet i mars.

Etterhvert sprakk fasaden også. Oslvik gikk personlig konkurs. I dag er han rusfri, og driver rehabiliteringssenteret Mestringshuset sammen med kona. Olsvik og Bjørn Olav Jahr har vært i nettmøte med Dagbladet.nos lesere. Les svarene deres her.

Comeback for Petterson
Lars Monsen er ukas mest populære nykommer på boklista. Hans nye bok «Femundens villmark» suser inn på fjerdeplass på lista for generell litteratur. Hakk i hæl, på femteplass, følger Knut Olsen og Claus Wieses nye spørrebok «Jernteppe».

På lista for skjønnlitteratur er det ingen nykommere denne uka. Derimot gjør Per Petterson comeback med «Jeg forbanner tidens elv», som hopper inn på tredjeplass på lista. Det skjer etter at Petterson fikk Nordisk Råds Litteraturpris for boka like før påske.

Salgsstatistikk er hentet fra følgende bedrifter: Ark Bokhandel (86 butikker), Libris (100 av 136 butikker), Notabene (124 butikker), Norli (68 butikker), Fri Bokhandel (19 av 147 butikker), Tanum Karl Johan, og Haugen Bok. Bokdata fra Den norske Bokdatabasen AS.

LES OGSÅ: Les ukas bokanmeldelser
Dagbladet.no/litteratur

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer