Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fra i dag er det bare to søndagsaviser igjen i Norge

Bergensavisen og Bergens Tidende med sine siste søndagsutgaver i dag.

MINKER: Antall søndagsutgaver av dagsavisene minker kraftig. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
MINKER: Antall søndagsutgaver av dagsavisene minker kraftig. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Palmesøndag kom både Bergensavisen og Bergens Tidende med sin siste søndagsutgave. Dermed er det bare to søndagsaviser igjen i Norge.

Det var Dagbladet som åpnet søndagsballet blant de store norske avisene, da de tok konkurrentene på sengen en søndag i august 1990. En uke senere var også VG på plass, og det samme var Bergensavisen.

Det ble forhandlet heftig for å få journalister og typografer til å gå med på å gi ut avis sju dager i uken, og avisbud og distribusjon måtte ordnes på bare noen få dager, skriver Bergensavisen.

Bykonkurrenten Bergens Tidende tok seg derimot bedre tid og begynte ikke å gi ut søndagsavis før i 1996. Men nå, 20 år etter at også BT ble en sjudagersavis, er det slutt på søndagsutgavene i byen mellom de sju fjell.

Andre søndagsaviser har kommet og gått, men etter palmehelgen er det bare Aftenposten og VG igjen. Sistnevnte rykket sågar inn en helsides annonse i Bergens Tidendes siste søndagsutgave for å minne bergenserne om at det fortsatt er mulig å kjøpe ferske aviser sju dager i uken også i fremtiden.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart