MINKER: Antall søndagsutgaver av dagsavisene minker kraftig. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
MINKER: Antall søndagsutgaver av dagsavisene minker kraftig. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Fra i dag er det bare to søndagsaviser igjen i Norge

Bergensavisen og Bergens Tidende med sine siste søndagsutgaver i dag.

Palmesøndag kom både Bergensavisen og Bergens Tidende med sin siste søndagsutgave. Dermed er det bare to søndagsaviser igjen i Norge.

Det var Dagbladet som åpnet søndagsballet blant de store norske avisene, da de tok konkurrentene på sengen en søndag i august 1990. En uke senere var også VG på plass, og det samme var Bergensavisen.

Det ble forhandlet heftig for å få journalister og typografer til å gå med på å gi ut avis sju dager i uken, og avisbud og distribusjon måtte ordnes på bare noen få dager, skriver Bergensavisen.

Bykonkurrenten Bergens Tidende tok seg derimot bedre tid og begynte ikke å gi ut søndagsavis før i 1996. Men nå, 20 år etter at også BT ble en sjudagersavis, er det slutt på søndagsutgavene i byen mellom de sju fjell.

Andre søndagsaviser har kommet og gått, men etter palmehelgen er det bare Aftenposten og VG igjen. Sistnevnte rykket sågar inn en helsides annonse i Bergens Tidendes siste søndagsutgave for å minne bergenserne om at det fortsatt er mulig å kjøpe ferske aviser sju dager i uken også i fremtiden.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram