Fra Irak til «Tufte»?

Drillo trolig ny trener for nerdelaget.

(Dagbladet.no): Etter to sesonger med Erik Thorstvedt ved roret på TVNorge, bytter «Tufte» kanal, navn og - ikke minst - trener.

Nerdenes nye læremester og leder er trolig ingen ringere enn tidligere landslagssjef Egil «Drillo» Olsen (66).

Besøk i Nordland

I hvert fall hvis man skal tro fotballfrelste Oddny Laukholm fra Brønnøysund.


- Drillo besøker meg i september. I høst skal han bli programleder for det nye Heia Tufte-programmet, men han tar seg tid til en tur hit, sier nemlig Laukholm i et intervju med
Brønnøysunds Avis.

Planen er å vise Drillo severdigheter som Vegafjellene og Torghatten, mens han er på visitt i Nordland.

Ny kanal

Reality-programmet «Heia Tufte» gikk på TVNorge i 2005 og 2006, med hele 676 000 seere i snitt den første sesongen.

NY TRENERJOBB? Egil «Drillo» Olsen blir muligens å se som leder for «FK Zebra», den nye utgaven av suksesskonseptet «Heia Tufte». Foto: EIRIK HELLAND URKE
NY TRENERJOBB? Egil «Drillo» Olsen blir muligens å se som leder for «FK Zebra», den nye utgaven av suksesskonseptet «Heia Tufte». Foto: EIRIK HELLAND URKE Vis mer

Konseptet, opprinnelig fra Danmark, blir imidlertid å se på TV 2 Zebra til høsten, etter at Nordisk Film solgte rettighetene da TVNorge takket nei.


TV 2 vil ikke kommentere nyheten om ny trener på det nåværende tidspunktet, men røper at castingprosessen er ferdig og at mer informasjon vil offentliggjøres om kort tid.

Det som er kjent allerede, er at laget i anledning kanalskiftet har byttet navn fra «Tufte IL» til «FK Zebra», som også blir navnet på den gjenoppståtte serien.

Ildsjel

Ildsjelden og fotballentusiasten Oddny Laukholm har solgt og auksjonert bort fotballeffekter til inntekt for kreftsyke barn i 15 år.


Gjennom arbeidet har Laukholm blitt godt kjent med profilene i det norske fotballmiljøet, deriblant Drillo, som tidligere har donert sine karakteristiske gummistøvler til det veldedige formålet.

Egil «Drillo» Olsen var trener for det irakiske landslaget i fem måneder, til han noe uventet fikk sparken i februar.

Siden har han vært å se som ekspertkommentator for TV 2-Sporten, og til høsten blir det etter alt å dømme trenerjobb for et litt mindre rutinert lag enn hva han er vant med.

Fra Irak til «Tufte»?