Fra Janove til Arif - seks ferske musikktips

Musikkredaksjonen anbefaler.

Arif på P3 Gull: Er ute med ny mixtape. Foto: NTB scanpix
Arif på P3 Gull: Er ute med ny mixtape. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Janove og Ane trekker våpen

Fra Janove til Arif - seks ferske musikktips

SINGEL: Jeg har stor sans for «Lift Me» med Sivert Høyem/Madrugada og Ane Brun. Derfor er det visse forventninger i lufta når Kaizers-sjefen Janove har fått med seg Ane Brun på en duett på sitt nye soloalbum ( release 19. januar). For Ane, som tidligere har gitt ut et duettalbum, er dette sikkert rutine, men også her makter hun å gi låten et pent løft. Hun skinner som vanlig, også i Janoves selskap,og pianoballaden «Våpen» er vel anvendte 6,28 minutter.

Øyvind Rønning

Arifs nostalgiske gavepakke

Fra Janove til Arif - seks ferske musikktips

MIXTAPE: Allerede teaset i lang tid via låter som radiodødaren «Alene» og div. samarbeid med Vaular, Axxe og Ferrari, er «Meg & deg mot alle» en mektig oppvisning av Arifs unike spenn – fra følsom R&B og bekmørk, autotune-druknet rap, til CRU-kanalisering og det mest hiphop-tradisjonelle vi har hørt fra den kanten på lang tid («Syrin Blues»). Sleng på årets cover, og du har en mixtape som like lett kan kalles et av årets beste album.

Mathias Rødahl

Voksen debut fra Stavanger

Fra Janove til Arif - seks ferske musikktips

ALBUM: Noen blomster trenger litt mer tid enn andre på å folde seg ut. Jørgen Tjemsland er visstnok en kjent skikkelse i Stavangers musikkmiljø, men først nå, når han i godt voksen alder debuterer på plate med «Øyehulehånd», kan vi andre glede oss over hans tekstlige gullkorn og tiltalende melodier og arrangementer. Gode folk har tatt ham under vingene – produsent Bjørge Fjordheim er fødselshjelper sammen med bl.a. Morten Abel og Oliver Hohlbrugger. Flott levert!

Øyvind Rønning

Rendyrket romantikk

Fra Janove til Arif - seks ferske musikktips

SINGEL: Gåsehudframkallende R&B er nok ikke det første man forbinder med Fredrikstad, men takket være de to sjelfulle 24-åringene som utgjør duoen Jimmy Smash, har plankebyens musikkliv fått en ny og uventet amorøs dimensjon. «Fine Line» byr på samme type quiet storm-magi som den definerende debuten «Macadamian», og gir dermed ekstra forventninger før guttas etterlengtede showcase på Jaeger førstkommende onsdag.

Mathias Rødahl

Nye perler fra Svein

Fra Janove til Arif - seks ferske musikktips

ALBUM: Låtskriver, sanger og kunstner Svein Tang Wa har for lengst oppnådd heltestatus i Stavanger-området, men har litt igjen på å nå nasjonal berømmelse à la en bror i pennen, Odd Børretzen. For dumt, men «Perler fra Svein» kan godt være en fin start. Hans underfundige og lune historier og gode melodier pakkes inn i et visekomp av Reidar Larsen (tangenter), Arne Skage (gitar), Johan Egdetveit (trekkspill) og Stein Inge Brækhus (tr./perk.) m.fl. En av årets beste viseplater!

Øyvind Rønning

Akustisk perle fra Nes

Fra Janove til Arif - seks ferske musikktips

SINGEL/VIDEO: Audun Skjølberg ga ut countryalbumet «Solum Years» på Maarud-brødrenes Snaxville-label i fjor. Snart kommer oppfølgeren «Last Days on Earth», og singelen «Walk With Me» antyder en annen retning, bort fra tradisjonell country til nedstrippet og akustisk, folkinspirert americana à la David Rawlings og Gillian Welch. Sjekk ut Youtube-videoen, spilt inn i Tøyen kirke med nydelig romklang og lyden av en nesten 60 år gammel, hensatt og nå restaurert Silvertone-gitar.

Øyvind Rønning

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer