Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fra Jimi Hendrix og Beatles til Cole Porter og Bendik Hofseth

Wandrups utvalgte: Jacob Young og Siril Malmedal Hauge med duettplate

FLOTTE DUETTER: Jacob Young og Siril Malmedal Hauge utgir plata "Last Things". Utover vinteren drar de på turne rundt i Norge.
FLOTTE DUETTER: Jacob Young og Siril Malmedal Hauge utgir plata "Last Things". Utover vinteren drar de på turne rundt i Norge. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: «Fly On, Little Wing».​ Med et lite sitat fra Jimi Hendrix’ «Little Wing» er det en glede å introdusere «Last Things», som lanseres i butikken Bare Jazz i dag. Gitaristen Jacob Young og vokalisten Siril Malmedal Hauge innbyr til et varsomt møte med ni sanger, blant dem den lyriske låta til Hendrix.

NY PLATE: Jacob Young og Siri Malmedal Hauge.
NY PLATE: Jacob Young og Siri Malmedal Hauge. Vis mer

Young er kjent for sitt samarbeid med Karin Krog og flere egne utgivelser og internasjonale turneer. Siril Malmedal Hauge (23) er fra Langevåg ved Ålesund, utdannet ved jazzlinja i Trondheim og har flere plater og prosjekter bak seg.

«Last Things» er naken og intim. Young har skrevet tittellåta, som han synger i duett med Malmedal Hauge. «Deep River» av Bendik Hofseth er også et høydepunkt. De framfører også amerikanske klassikere som «Skylark» og Hoagy Carmichael & Johnny Mercer og «So in Love» av Cole Porter.

Malmedal Hauges forsiktige fortolkning av alt fra James Sheltons «Lilac Wine» til Beatles’ «I Will» bæres av fuglevinger gjennom et gjennomskinnlig, musikalsk landskap. Jacob Youngs akustiske komp løfter vokalen på en myk vind av elegante akkorder og små solosnutter. Vakkert, melodiøst og melankolsk.

SPRELSK: Jazz på tvers av nasjonagrensene.
SPRELSK: Jazz på tvers av nasjonagrensene. Vis mer

I dag utgis også plata «Gästezimmer» med Augur Ensemble, der den norske trompetisten Eirik Dørsdal sammen med to svensker og to sveitsere har lagd en original og spenstig jazzmiks. Temaene bæres vekselsvis av trompet, piano, bass, trommer og cello, som trakteres av den til tider syngende svenske Anni Elif Egecioglu. En frisk og frodig musikalsk utflukt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!