Fra kalkun til dådyr

Aune Sand har søkt om støtte til sin nye kinofilm «Dådyr». Den handler om kvinner han har møtt over hele verden. Se klipp fra filmen!

Se klipp fra filmen hos Fundamental.net

Om han fortsatt har flere kvinner igjen å møte - eller om filmen er ferdig - vil ikke Sand si noe om til Dagbladet. Han har dårlige erfaringer med å snakke til pressen, og vil nå begrense seg til direktesendte TV-programmer - der han er sikker på ikke å bli redigert eller klippet.

Men ifølge søknaden han har sendt til Norsk Filminstitutt, handler filmen altså om «en norsk manns møte med kvinner fra forskjellige land». Foruten Norge har Sand filmet i USA, Brasil, Danmark, Russland, Pakistan, Frankrike, Spania, Italia og Cuba.

Improvisert

Sand skriver i søknaden at «filmen er, i likhet med selskapets tidligere spillefilm «Dis», improvisert».

Også i likhet med kalkunen «Dis» er «Dådyr» en privatfinansiert produksjon. Det han nå søker Filminstituttet om, er billettstøtte. Den beregnes ut fra hvor mange billetter filmen selger på kino, og støtten løper til de private investeringene i filmprosjektet er tjent inn - og litt til.

To søknader

Sand har på kort tid sendt to søknader. I den første, registrert 18. oktober, skriver han at filmens budsjett er på 3,6 millioner kroner. Nederst på søknadsbrevet har han for hånd påført at markedsføringsbudsjettet er på én million.

Den 7. november mottok Filminstituttet en ny versjon av den forrige søknaden, der han med noen pennestrøk har økt kostnadene til 5,6 millioner kroner, men fjernet markedsføringsbudsjettet.

Filmen vil få premiere 1. oktober neste år, skriver Aune Sand.

NY FILM: Aune Sands spillefilm «Dis» fra 1995 ble slaktet av filmanmelderne og kåret til tidenes kalkun, før den nærmest endte som ironigenerasjonens kultfilm. Nå jobber Sand med et nytt filmprosjekt. Til sommeren kommer «Dådyr».