Fra mål til mikk

LONDON (Dagbladet): Før trente Nicky Byrne (20) med de norske fotballproffene i Leeds United. Denne uka er han nummer to på hit40-lista sammen med guttebandet Westlife. Lørdag gjester de hitAwards.

Med Boyzone-sjef Ronan Keating som co-manager har irske Westlife på rekordtid seilt opp som den nye gutteband-kometen. Men frontmann Nicky Byrne (20) kunne like gjerne vært et av de nye store keeper- talentene i Premier League.

Nicky er nemlig et formidabelt keepertalent, og har trent med Premier League-klubben Leeds United.

- Jeg ble godt kjent med både Gunnar Halle og Eirik Bakke da jeg trente med klubben. I likhet med meg prøvespilte Bakke for klubben. Seinere fikk han kontrakt. Jeg husker at jeg måtte hjelpe ham med å bestille pizza over telefon. Det var nemlig ingen som skjønte hva han sa.

- Det går så fort

Selv angrer ikke Nicky et sekund på at han til slutt satset på musikk.

- Jeg har fått sett litt av hva de to yrkene innebærer, og jeg må si at jeg er glad det ble musikk. Man får ikke reist så mye og hatt det så gøy i en Premier League-klubb som jeg har hatt det med Westlife, sier han.

Westlife er det første guttebandet noensinne som har gått rett inn på førsteplass i England med de to første singlene. - Det eneste problemet er at det hele går så fort at vi ikke får tid til å nyte situasjonen, ler Nicky.

For ett år siden ga Westlife fortsatt ut plater sponset av ei lokal platesjappe. Butikken trykte opp CD-er og solgte hele 3000 eksemplarer over disk uten noen videre form for distribusjon. Tidligere i år suste det ut over en halv million eksemplarer av bandets egentlige debut-singel, «Swear It Again».

Til Norge

Lørdag kommer Westlife til Norge for å opptre på hitAwards med sin hit40-ener «If I Let You Go». Dette er tredje gangen de gjester landet. Minnene fra Norge er imidlertid svært positive.

- Jeg elsker de norske jentene. Jeg har en tendens til å falle for de blonde og blåøyde, sier Nicky.

Westlife har også skjønt at det lønner seg å pleie homsefansen. I sommer gjorde bandet en konsert på Gay Pride Mardigras-festivalen.

- Jeg tror man må være bevisst denne delen av markedet. Det er nokså mange det gjelder, sier Shane Filan.