NY JOBB: Anne Rimmen skal lede programmet «All Together Now Norge» som kommer på TVNorge til våren. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NY JOBB: Anne Rimmen skal lede programmet «All Together Now Norge» som kommer på TVNorge til våren. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

«All Together Now Norge»

Fra «Mandagsklubben» til gameshow med allsang: - Håper ikke mikrofonen min er på

Blir programleder for «All Together Now» på TVNorge.

Selv om TVNorge i fjor valgte å reintrodusere det rundt 20 år gamle konseptet «Mandagsklubben» som en av sine storsatsinger, varte det ikke lenge. Etter knapt et år på skjermen ble humorprogrammet nok en gang tatt av skjermen.

Nå som «Mandagsklubben» går av lufta, går programleder Anne Rimmen i gang med en helt ny utfordring: nemlig å lede TVNorges nye talentprogram: «All Together Now Norge».

Allsang

Rimmen, som ledet Mandagsklubben» sammen med Else Kåss Furuseth og Dag Sørås, ble først kjent som reporter og seinere programleder for NRK-sporten. Seinere har hun blant annet ledet Melodi Grand Prix sammen med Per Sundnes.

- Jeg har etter hvert gjort ganske mye forskjellig, så det er gøy med nye ting, sier Rimmen til Dagbladet.

I det nye talentshowet handler det ikke om å imponere et lite dommerpanel i mål om å vinne en platekontrakt. Derimot skal deltakerne prøve å få en samlet «jury» bestående av 100 musikkeksperter til å bli engasjert - og bli med på allsang.

SAMARBEIDER: Mens Anne Rimmen skal lede programmet, er Didrik Solli-Tangen lagkaptein for det enorme dommerpanelet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SAMARBEIDER: Mens Anne Rimmen skal lede programmet, er Didrik Solli-Tangen lagkaptein for det enorme dommerpanelet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Det er en enorm rigg. Det sitter hundre mennesker oppe i den veggen der, så bare det å få alle plass er en utfordring. Men det er det som gjør hele programmet. Den virkningen av den, sier hun, og fortsetter:

- Jeg tror det er litt småskummelt å stå som deltaker foran den veggen, kjenne igjen noen av ansiktene, og da skulle bli stemt på.

Tårer og gåsehud

Mens Rimmen skal lede showet fra programlederplass, skal Didrik Solli-Tangen være en slags lagkaptein for det store dommerteamet. Blant de hundre dommerne finner vi blant andre Per Sundnes, Kate Gulbrandsen, Anine Stang, Marian Aas Hansen, Stig van Eijk, Omvr og Aleksander Walmann.

- Jeg føler at Anne har havnet i sitt rette element. Fordi nå gjør hun intervjuer, det er underholdning, det er humor, det er tårer, og det er gåsehud – hele spekteret, sier Didrik Solli-Tangen til Dagbladet.

- Ja, veldig mye gåsehud. Og du gråt du også, legger Rimmen til.

- Et gameshow

TVNorge beskriver «All Together Now» som et talentshow. I presentasjonen kaller TVNorges programdirektør Eyvind Landsverk programmet et «mindre høytidelig talentshow enn man er vant med» - der det handler om å finne folk som evner å «ta scenen». Anne Rimmen mener dette er noe annet enn programmer som «Idol» og «Norske Talenter».

- Jeg ser ikke på dette som et talentshow i det hele tatt. Det handler ikke så mye om å finne det neste talentet. Jeg vil nesten kalle det et gameshow. Dette fenger mye mer følelsesmessig, og er lettere å bare sitte og kose seg med, sier Anne Rimmen.

Hun beskriver «All Together Now» som et tv-program som utløser mye følelser, nettopp ved hjelp av musikken.

- Både Didrik og jeg har fått barn de siste åra, og jeg tror i hvert fall for min egen del at det gjør at jeg blir fortere rørt. Så blir man enda mer rørt når man ser at andre blir rørt, sier Rimmen, og slår fast:

- Det er definitivt noen deltakere i den konkurransen her som får fram mye følelser.

Rimmen synger med

Programmet er laget slik at dommerpanelet gir sin stemme til en deltaker ved å trykke på en knapp og reise seg opp. Men det er også lagt opp til at dommerne når som helst kan hive seg på i allsang for å vise sitt engasjement for en deltaker.

Da hender det rett og slett at Rimmen ikke klarer å la være å slenge seg med selv, forteller hun.

- Noen ganger er det en stemme eller noe med en opptreden som virkelig får håret på armene bare reiste seg. Andre ganger igjen er det sånn: «Har vi mer kleenex?» Nå griner alle her», forteller Rimmen, og fortsetter:

- Eller så blir jeg kjempegira fordi det er en danselåt som jeg blir stående og synge og danse til. Jeg blir noen ganger litt revet med. Da håper jeg egentlig bare at mikrofonen min ikke er på!

«All Together Now» kommer på TVNorge til våren. I hver episode skal åtte sangtalenter få gå på scenen og synge for «De 100». For å komme til finalen er de nødt til å begeistre så mange som mulig av de hundre musikkekspertene, få de opp av stolen og inn i allsang.