Fra mangfold til enfold

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter at bokmarkedet ble liberalisert, dominerer krim og spenningsbøker totalt. Cecilie Naper

i Dagbladet igår.

«Jeg er optimist, og velger å tro at det er fordi vi leser mer totalt sett. De fleste som leser krim leser nok også klassikere, men mange av dem har vi allerede arvet slik at de ikke kommer opp på statistikkene. Selv leser jeg en lett blanding av Krim og Kafka og er neppe alene om det. Samtidslitteratur med mange følelser og lite handling er det derimot verre med, håper noen andre gidder å lese det...;)

Furora«Jeg gjør det:)

fan av bøker«Henning Mankell sa i et intervju at han hadde så mye han ville «ha sagt» og visste at krim selger bra, og brukte bevisst denne sjangeren til å spre budskapet sitt. Jeg synes krim inneholder mye. Det kan være interessant historie-time hvis det henspiller på faktiske hendelser, tenkte scenarioer av ting som muligens kan komme til å hende + en sitrende spenning slik at du ikke klarer å legge den fra deg. Enig i at Sverige er et bra «krim-land». I Norge synes jeg det er Jo Nesbø, Kjell Ola Dahl, Tom Kristensen og Jan Mehlum som holder internasjonal standard. Unni Lindell og Karin Fossum synes i hvert fall jeg minner mest om bygdehistorier fra Asker og Drammen, gjerne med barn som ofrene.

Petra«Jeg liker spenningslitteratur - jeg gjør virkelig det - men ingenting overgår spenning fra virkeligheten. Her tar selvbiografien «Vitne» av Immaculée Ilibagiza virkelig kaka!

Spenningssøker

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer