Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fra marihuana-mamma til fantasyfilm

Stjerner i forhandlinger om «The Spiderwick Chronicles».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På 90-tallet så Mary-Louise Parker ut til å få en strålende karriere på lerretet, med roller i storfilmer som «Stekte, grønne tomater», «Bullets over Broadway» og «The Client».

De seneste årene har hun imidlertid konsentrert seg mer om teater og tv-jobbing. Hun spilte i «Presidenten», fikk en Golden Globe for sin rolle i HBO-miniserien «Angels In America», og har hatt stor suksess som hovedrolleinnehaveren i «Weeds».

Tv-rollene har nå gjort henne attraktiv i Hollywood igjen, og Parker er sammen med stjerner som Nick Nolte, Martin Short og Joan Plowright i forhandlinger med Paramount Pictures om å spille i filmatiseringen av «The Spiderwick Chronicles».

Prosjektet skal både bruke levende skuespillere og animasjon, og handler om tvillingene Jared og Simon og søsteren Mallory som oppdager en parallell eventyrverden.

Freddie Highmore («Finding Neverland») har allerede blitt hyret inn for å spille tvillingene, mens Sarah Bolger skal spille søsteren.

«The Spiderwick Chronicles» baserer seg på fantasybøkene skrevet av Tony DiTerlizzi og Holly Black.

Filmen skal spilles inn i Montreal, og Mark Waters er hyret inn som regissør.

Mary Louise-Parker er også aktuell i to andre filmer: «The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford», med blant andre Brad Pitt og Robert Duvall, og «Small Tragedy», med Peter Sarsgaard og Maggie Gyllenhaal.

STOR SUKSESS: Mary-Louise Parker går tilbake til filmen, etter blant annet å ha hatt stor suksess som marihuanalangende middelklassemamma i Showtime-serien «Weeds». Foto: TV3
STOR SUKSESS: Mary-Louise Parker går tilbake til filmen, etter blant annet å ha hatt stor suksess som marihuanalangende middelklassemamma i Showtime-serien «Weeds». Foto: TV3 Vis mer

Les mer, kast terning og skriv dine egne anmeldelser i Dagbladet.nos filmbase:

Stekte, grønne tomater

Bullets over Broadway

The Client

Presidenten

Angels In America

Weeds

Finding Neverland

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford

Mary-Louise Parker

Nick Nolte

Martin Short

Joan Plowright

Freddie Highmore

Sarah Bolger

Mark Waters

Brad Pitt

Robert Duvall

Peter Sarsgaard

Maggie Gyllenhaal