Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fra Meta-Dylan til blodig Batman

Heath Ledger er glad han slapp å holde seg alvorlig under innspillingen av den kommende Batman-filmen. Nå er han å se på norske kinoer som Bob Dylan - på en måte.

• Les Dagbladets anmeldelse av «I\'m Not There» her

VENEZIA (Dagbladet): Bob Dylan som kvinnebedårer og en mann som ofrer familien til fordel for kjendisliv med tilfeldige bekjentskaper?

Det er kanskje ikke slike sider ved Dylan som vanligvis omtales, men så er heller ikke rollen til Heath Ledger (28) ment å være et vanlig portrett av legenden. I stedet er han én av seks rollefigurer som skal representere forskjellige sider ved Dylan i den kinoaktuelle filmen «I’m Not There».

Kjærlighet og skilsmisse

- Min rolle handler om Dylans kamp i forbindelse med kjærlighet, ekteskap og skilsmisse. Det handler om måten han forsøkte å beskytte privatlivet mot offentligheten og medias søkelys, forteller Ledger til Dagbladet.no.

Metanivået blir ytterligere understreket ved at Ledger spiller karakteren Robbie Clark, som har blitt stjerne ved å spille i en film om en sanger som har klare paralleller til Dylan.

Clark forsøker å etablere seg sammen med kjæresten (spilt av kraftfulle

Charlotte Gainsbourg), men blir for rastløs til å takle familielivet.

SKVATT GAL: Heath Ledger som Jokeren i den kommende «Batman-filmen». Foto: FRA FILMEN
SKVATT GAL: Heath Ledger som Jokeren i den kommende «Batman-filmen». Foto: FRA FILMEN Vis mer

Regissør Todd Haynes konstruerte rollefiguren etter å ha sett bilder av Dylan i New York på midten av 60-tallet, mens han spilte biljard og leste avisa påført mørke solbriller.

Rollefiguren er også inspirert av Dylans fascinasjon for James Dean.

- Jeg liker egentlig ikke biografifilmer. Men Haynes har klart å bevare Dylans mystikk, sier Ledger.

Kritikerros og oppmerksomhet til filmen «I’m Not There» til tross, det er nok en annen rolle som Ledger først og fremst kommer til å huskes for i år.

Kjapt og grisete

Traileren til den kommende Batman-filmen titulert «The Dark Knight» ble nylig sluppet, og den har ytterligere økt forventningene til Ledgers tolkning av rollefiguren Jokeren.

- Jeg har aldri hatt det så morsomt med en karakter. Det har vært kjapt, enkelt, grisete og blodig.

I filmen gjenforenes han også med Christian Bale, som spiller to roller i «I’m Not There ».

- Christian er glimrende som Batman. Selv med maske og drakt gjør han en fantastisk prestasjon. Jeg forstår egentlig ikke hvordan han klarer å holde seg alvorlig. Heldigvis er ikke det noe poeng for Jokeren å ikke skulle le, sier Ledger.

ROBBIE CLARKE: Skuespilleren som blir stjerne ved å spille en Dylan-liknende karakter.
I VENEZIA: Ledger viste fram Dylan-filmen for første gang i Venezia i høst.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media