Fra morder til Marilyn

Juliette Lewis går fra «Natural Born Killers» til Marilyn Monroe i sin neste film. Les siste nytt fra film fronten.

Juliette Lewis har mørke og dystre karakterer på sin CV. Hun har spilt massemorder i høyt profilerte «Natural Born Killers» og «Kalifornia».

I sin neste film «Room to Rent» skal hun derimot spille Marilyn Monroe imitatoren Linda, som ikke tør å leve sitt eget liv, men som lever ut alle sine fantasier som Marilyn Monroe. Juliette Lewis synes det var en utfordring å skulle ligne på sexbomben Monroe.

- Det var en stor utfordring fordi jeg ikke er flink til å imitere andre mennesker. Det var også derfor jeg tok rollen. Jeg vil alltid ta roller som gjør meg redd, det bringer en videre, sier Juliette Lewis til Empire Online.

Egyptisk regissør

«Room to Rent» blir den engelskspråklige debuten til den egyptiske regissøren Khaled El Hagar. Filmen er en romantisk komedie om den egyptiske manusforfatteren Ali, som gjerne vil bli værende i England etter at oppholdstillatelsen har tatt slutt. Ali flytter fra rom til rom for så til slutt å forelske seg i Marilyn imitatoren spilt av Lewis.

LAURIE HOLDEN, kjent fra X-Files, har fått sin livs store sjanse da hun landet hovedrollen mot Jim Carrey i «The Majestic». Holden er kjent som Marita Covarrubias i tv-serien, men hun har aldri hatt en større rolle i en spillefilm tidligere. Regissør Frank Darabont («Frihetens Regn» og «Den Grønne Mil») gir den relativt ukjente Holden en gigantisk sjanse når hun nå har fått den kvinnelige hovedrollen mot Carrey.

«The Majestic» handler om McCarthy-tiden i USA. Carrey spiller en svartelistet forfatter med hukommelsestap. I en liten by blir han forvekslet med en soldat alle trodde døde under andre verdenskrig. Holden skal spille kjæresten til soldaten. Darabount er kjempe fornøyd med å få Holden i rollen.

- Vi er så heldige som fant henne. Jeg gleder meg til å kunne presentere et ferskt ansikt til publikum, sier Darabount til Variety. - Jeg vil at skuespillerne mine skal drepe på ordentlig. Har ikke tenkt å fortelle dem dette med en gang, men etter at de faktisk har drept og vi kan kalle det kunst, er det vel ingen som kan protestere, sier Tarantino til Ananaova.Filmen det er snakk om heter «Kill Bill» og Uma Thurman må lære seg å håndtere samuraisverd og gå på rulleskøyter. DAVID BOREANAZ, kjent fra tv-seriene «Buffy» og «Angel» har suksess på amerikanske kinoer fortiden. I skrekkfilmen «Valentine» spiller han en karismatisk og mystisk ung mann med en skjult agenda ovenfor fire vakre unge kvinner. De blir spilt av henholdsvis Denise Richards, Marley Shelton, Katherine Heigl og Jessica Capshaw. Vakre unge mennesker som bør sørge for klingende mynt i kassa.I god skrekkfilm-tradisjon blir romansen blodig etter hvert, og det unge kinopublikummet flokker til filmen. Det er jo ingenting som er så pirrende som å se jevnaldrende kjempe for sitt liv.Filmen tar for seg den første harde kampen mellom USA's hær og Viet Cong i slaget ved Ia Drang Valley, hvor amerikanerne overrasket og omringet av 2000 fiendtlige styrker.«We Were Soldiers Once ... and Young» fører Gibsom sammen med manusforfatter Randall Wallace, som han jobbet sammen med på «Braveheart».FRANSK SUKSESS: Storfilmen «Le Pacte des loups» eller «Brotherhood of the Wolf» med Vincent Cassel og Monica Bellucci i hovedrollene, har gått så det suser på franske kinoer denne uka.Filmen karakteriseres som en blanding mellom «Farlige Forbindelser» og «Snikende Tiger, Skjult Drage» og er laget av Christophe Gans, som er en stor manga-fan.

Historien i filmen er basert på myten om Gevaudan, et mystisk beist som i en mytisk tid ble beskyldt for å ha tatt livet av mer enn hundre kvinner og barn.

Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX
Foto: DAVID FILMS