Fra «Nymphomaniac» til norske «Mammon»

Den danske filmstjerna Laura Christensen måtte finne seg i å bli ertet for språket under innspillingen.

«MAMMON»-FERSKING: Laura Christensen har vært å se både i film og tv-serier tidligere, og har blant annet markert seg i den Lars von Trier-regisserte serien «Riget». Fra 3. januar er hun å se i thrillerserien «Mammon», side om side med de norske skuespillerkollegene Nils Ole Oftebro (til venstre) og Jon Øigarden. Foto: Glenn Meling / NRK
«MAMMON»-FERSKING: Laura Christensen har vært å se både i film og tv-serier tidligere, og har blant annet markert seg i den Lars von Trier-regisserte serien «Riget». Fra 3. januar er hun å se i thrillerserien «Mammon», side om side med de norske skuespillerkollegene Nils Ole Oftebro (til venstre) og Jon Øigarden. Foto: Glenn Meling / NRKVis mer

(Dagbladet): Få dager etter at nyttårsrakettene har eksplodert på nattehimmelen treffer andre sesong av den kritikerroste tv-serien «Mammon» norske tv-skjermer.

Sesongpremiere er satt til 3. januar 2016, med flere nye skuespillere innbakt i plottet - deriblant danske Laura Christensen (31).

Dansken startet sin karriere som barneskuespiller, og har siden markert seg i både tv-serier og filmer.

- En klok mann 31-åringen hadde blant annet en mindre rolle som barnepasser i Lars von Triers kontroversielle film «Nymphomaniac», og er også kjent fra tv-serier som «Riket» og «Forbrytelsen».

NORSK DEBUT: Danske Laura Christensen spiller i den nye «Mammon»-sesongen. Foto: Christian Roth Christensen
NORSK DEBUT: Danske Laura Christensen spiller i den nye «Mammon»-sesongen. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Samarbeidet med den eksentriske mesterregissøren omtaler Christensen som fint.

- Han er søt og dyktig, en klok mann.

«Nymphomaniac» ble voldsomt mye omtalt for sin eksplisitte framstilling av sex, uten at Christensen mener hennes rolle skiller seg veldig ut fra ting hun har gjort tidligere.

FILMPRIS: For rollen som tenåringsmoren Malene i filmen «Lad de små børn...» ble Laura Christensen nominert til den danske filmprisen Robert i 2005. Her i en scene fra filmen med skuespillerkollega Sofie Gråbøl. Foto: Erik Aavatsmark / Nordisk Film
FILMPRIS: For rollen som tenåringsmoren Malene i filmen «Lad de små børn...» ble Laura Christensen nominert til den danske filmprisen Robert i 2005. Her i en scene fra filmen med skuespillerkollega Sofie Gråbøl. Foto: Erik Aavatsmark / Nordisk Film Vis mer

- Jeg har da også spilt i mange ungdomsfilmer som er veldig sosialrealistiske, sier skuespilleren.

Ble ertet for språket Når Dagbladet møter Christensen i Oslo, forteller hun om en god opplevelse med det norske miljøet.

- Det har vært en stor opplevelse, jeg er veldig glad for å ha vært med. Det er «meget dejlige» mennesker, jeg elsker hvert eneste sekund jeg er her, sier Christensen, som har bodd periodevis i Oslo under innspilling.

Skuespilleren føler seg godt tatt imot av sine norske kolleger, men legger til at hun har blitt ertet for sitt danske språk. Uten at det virker å ha gått inn på henne:

- Jeg har ledd veldig mye under innspillingen.

Christensen mener danskene ser mer og mer mot Norge når det gjelder tv og drama generelt:

- Dere har gode skuespillere og produksjoner. Og såklart helt fantastisk fin natur, men under kan det gjemme seg et mørke. Det gir en viss tyngde i norsk drama. Jeg håper bare på mer samarbeid mellom landene, og tror vi kan bruke hverandre mye.

Spiller finanskvinne I «Mammon 2» spiller Christensen rollen som den danske finanskvinnen Ellen Claussen, som jobber i Oljefondet og er gift med lederen for kommentaravdelingen i landets største avis.

I omtalen av den nye sesongen heter det: «En kjent og kontroversiell journalist blir drept. Norge er i sjokk; ytringsfriheten er under angrep og landet frykter at terroren vil ramme igjen.»

Den kontroversielle journalisten er Ellen Claussens ektemann. Sammen med Peter Verås (Jon Øigarden) forsøker hun å nøste opp i hva som har skjedd etter drapet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram