Fra onsdag blir det streik på Rockefeller

De tradisjonsrike førjulskonsertene kan i så fall bli rammet av uenighet mellom ansatte og ledelsen.

UROKKELIG FØRJULSTRADISJON: For en stor mengde av hovedstadens konsertgjengere blir det rett og slett ikke jul uten Young Neils' årvisse konserter 22. og 23. desember. F.v. Jørn Christensen, Per Vestaby og Lars Lillo-Stenberg. Foto: Sara Johannessen/Scanpix
UROKKELIG FØRJULSTRADISJON: For en stor mengde av hovedstadens konsertgjengere blir det rett og slett ikke jul uten Young Neils' årvisse konserter 22. og 23. desember. F.v. Jørn Christensen, Per Vestaby og Lars Lillo-Stenberg. Foto: Sara Johannessen/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De tradisjonelle førjulskonsertene med Penthouse Playboys og Young Neils kan bli skadelidende hvis de fagorganiserte arbeidstakerne på Rockefeller Music Hall i Oslo legger ned arbeidet som varslet fra og med onsdag.

I tillegg til de konsekvent utsolgte årvisse førjulskonsertene står også store artister som Helloween, Bjørn Eidsvåg, BigBang og Valentourettes på plakaten i perioden som trues av streik.

Søksmål Rockefeller-ledelsen har svart med å saksøke arbeidstakerorganisasjonen Fellesforbundet. De mener den varslede steiken er ulovlig. Blir det streik, vil Rockefeller-publikummet etter alt å dømme måtte finne seg i vesentlig svekket logistikk under de tettpakkede desemberkonsertene.

- Vi kan forvente at enkelte barer blir stengt, og at det blir lengre køer i de åpne barene. Vi kan også forvente redusert vakthold og dårlig rydding, og at det tar lengre tid å få publikum inn, konstaterer Hans A. Lier, styreleder i driftsselskapet Auditorium AS, i et rundskriv til de ansatte som Dagbladet har fått tilgang på via Fellesforbundet.

Lier understreker at «alle show vil gå som planlagt», og viser til at de Fellesforbund-organiserte utgjør under halvparten av den samlede arbeidstakermassen ved konsertstedene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer