Fra Oslo-bohemen

Stadig flere av hovedstadens skribenter skriver bok. Nå debuterer Mikael Godø, kjent fra Morgenbladet og Aftenposten, med samtidsromanen «Galleri Oslo».

Mads er spaltist i DG (VG?) og slites mellom to kvinner: Maria, en idealistisk utenriksjournalist, og Stine, sexy og farlig kunstner. Vi følger dem fra mars til august, noen hektiske måneder med glamorøst storbyliv. Men selve samlivsintrigen er ikke fokus for fortellingen. Det er derimot meningen med storbylivet - for Mads vel å merke. Kvinnene blir symboler for ytterpunktene i dette - struktur og kaos.

«Galleri Oslo» er underholdende, den. Munter og pludrende. Ofte sklir den ut i lange samtaler, og vi hører spaltisten tale, småmorsomt og småklokt. For Mads er slett ikke dum, selv om han går i ring. Tafatt er ett ord, overflatisk et annet. Ting skjer, men han har lite handlekraft. Det er snakketøyet som er hans våpen. Det når ikke langt verken i kjærlighet eller på storbyens scene. Slik likner boka på fortellingen. Den glir lett ned, men setter ingen spor.