Fra pietisme til The American Way

Jentene fra pietisme og fattigdom i Vest-Agder kom til Brooklyn som greenhorns. Men snart gikk de norske grønnskollingene på høye hæler og røyket filtersigaretter.

NEW JERSEY. Sørlandsjentene Jenny, Ragnhild og Gudrun på utflukt i New Jersey sommeren 1955. Foto: privat fra boka «På høye hæler i Amerika» av Siv Ringdal.
NEW JERSEY. Sørlandsjentene Jenny, Ragnhild og Gudrun på utflukt i New Jersey sommeren 1955. Foto: privat fra boka «På høye hæler i Amerika» av Siv Ringdal. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den norske kolonien i New York holdt til på 8th Avenue og i nærliggende herligheter – gater som i dagligtalen het Lapskaus Boulevard eller Sagflis Aveny, hvor det luktet kjøttkaker og ertestuing og sjappene hadde navn som Pettersen’s Bakery, Kallevigs Bar eller Sons of Norway.

I årtiene før andre verdenskrig hadde Junaiten vært et populært mål for folk fra hele Norge, men sørlendingene lå øverst på statistikkene og det var særlig folk fra Vest-Agder som dro. Noen kom tilbake, andre ble.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer