DETALJRIKDOM: Her er et av de første bildene fra Dunderly. Bøker, spill og leker om de fargerike monsterne kommer i september. Illustrasjon: Endre Skandfer
DETALJRIKDOM: Her er et av de første bildene fra Dunderly. Bøker, spill og leker om de fargerike monsterne kommer i september. Illustrasjon: Endre SkandferVis mer

Fra Pitbull-Terje til fargerike monstre

GAN Aschehoug satser stort på barneunderholdning.

(Dagbladet): Den 14. september lanserer forlaget GAN Aschehoug det nye barneuniverset Dunderly. En rekke produkter, som bøker, musikk, puslespill og applikasjon for telefoner, blir da tilgjengelig.

Produktrikt - Dette er en stor satsning fra forlaget, hvor jeg og Endre Skandfer har utviklet et univers. Tanken er at vi skal fortelle historier i alle mulige formater og plattformer, sier Endre Lund Eriksen.

Han er også mannen bak bøkene om «Pitbull-Terje» og manuset til filmen «Svein og rotta og UFO-mysteriet». Lund Eriksen har skrevet fortellingene om Dunderly, og Skandfer har illustrert universet.

- Pedagogisk plattform
Prosjektet har han jobbet med i over to år. Lund Eriksen har skrevet historiene om monstrene i Dunderly, og Skander har illustrert dem. Målgruppen er barn i barnehage- og barneskolealder.

- Dette skal være både en kilde til underholdning og et univers hvor man kan være og lære i. Prosjektet har en pedagogisk plattform, som legger vekt på hvordan ungene medvirker, sier Lund Eriksen.

HELE GJENGEN i Dunderly.  Illustrasjon: Endre Skandfer
HELE GJENGEN i Dunderly. Illustrasjon: Endre Skandfer Vis mer