Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fra pop til politikk

Kings of Convenience-Eirik kan ende opp i bystyret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bergen Venstre kan bli frontet av en internasjonalt anerkjent musiker til neste år, skriver Bergens Tidende.

Eirik Glambek Bøe (30) - som utgjør duoen Kings of Convenience sammen med Erlend Øye - ønsker nemlig å gå inn i politikken. Tirsdag var han til intervju i nominasjonskomitteen.

- Han har gitt uttrykk for å støtte Venstre i mange saker, og vi synes han har en veldig fin holdning i byutviklingspolitikken. Han har absolutt de rette liberale ryggrefleksene, sier Gunn-Vivian Eide, som leder nominasjonskomiteen i Bergen Venstre, til Bergens Tidende.

Partiet sendte i går ut en liste over 14 personer som har vært gjennom et intervju til valglisten. Glambek Bøe har ennå ikke gitt svar på om han ønsker å stille.

- Byutvikling er min store hjertesak, og det er Venstre som fronter dette sterkest. Jeg har stemt på partiet lenge og Venstres politikk er i tråd med mitt grunnsyn, sier Glambek Bøe til avisa.

Han opplyser at han gjerne vil stå på Venstres valgliste.

30-åringen har blant annet markert seg ved å protestere mot Clear Channels inntog i Bergen.

STØTTER VENSTRE: Erik Glambek Bøe har vært til intervju hos partiets nominasjonskomité. FOTO: SJALG EKELAND
STØTTER VENSTRE: Erik Glambek Bøe har vært til intervju hos partiets nominasjonskomité. FOTO: SJALG EKELAND Vis mer