Fra psykoer i «Øyevitne» til skyteglade cowboyer på vidda

Per Kjerstad og Kim Sørensen som bøller - igjen.

SKYTEGLADE COWBOYER:  «1814 - En western fra vidda» er en alternativ historisk fortelling om cowboyer og indinanere - fra Finnmarksvidda. Her ser vi fra venstre Gard B. Eidsvold, Cato Skimten Storengen, Kim Sørensen, Per Kjerstad og Egil Keskitalo. Foto: Statsteatret
SKYTEGLADE COWBOYER: «1814 - En western fra vidda» er en alternativ historisk fortelling om cowboyer og indinanere - fra Finnmarksvidda. Her ser vi fra venstre Gard B. Eidsvold, Cato Skimten Storengen, Kim Sørensen, Per Kjerstad og Egil Keskitalo. Foto: Statsteatret Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka ble hele Norge for alvor kjent med Per Kjerstad, en ikke akkurat redelig politimann i NRK-thrilleren «Øyevitne», der han spilte poltitoppen Ronny Berg Larsen.

Og ender til slutt opp i skogen med hull i hodet.

Skyteglad cowboy Denne uka møter vi ham som en triggerhappy og skyteglad cowboy i teaterstykket «1814 - En western fra vidda» i regi av Statsteatret.

I ensemblet møter vi Kjerstad sammen med en av MC-bandittene i serien, spilt av Kim Sørensen.

- Det har vært stas å spille i «Øyvitne». Har fått mange reaksjoner, til og med av folk som har blitt et øyeblikk skremt av å se meg. Hyggelig å bli gjenkjent og få kommentarer, sier Kjerstad.

Forvist cowboy-morder - I  «1814 - En western fra vidda» spiller jeg en banditt som er forvist fra Christiania til Finnmark, slik engelskmennen gjorde det med sine forbrytere og deponerte dem til Australia.

Han skal prøve å skape seg et nytt liv, men det blir ikke enkelt.

- Det er ikke så lett for en forvist tidligere morder å slå seg til ro når man møter gale cowboyer, sier Kjerstad om det temmelige lystige og ville alternative cowboy-eposet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer