Fra rapp til rumba

Oslo World Music Festival (tidligere Verden i Norden) har eksistert siden 1994. Til årets utgave kommer blant andre:

Radio Tarifa - Madrid-basert gruppe som har tatt navn etter Europas sørligste by, der mange og tydelige signaler fra Nord-Afrika alltid har strømmet over Gibraltarstredet. Flamenco, rumba, arabisk folkemusikk, nord- og vestafrikanske rytmer og klezmer er bare noen av ingrediensene i Radio Tarifas musikk.

Åpningskonsert i kveld, Kulturkirken Jakob .

Cristina Branco - portugisisk fadosanger. 28 år gamle Cristina Branco er en av fadodronningen Amalia Rodrigues\' unge arvtakere og en ledende utøver av det som lett misvisende ofte kalles «portugisisk blues». Kommer til Oslo med egen trio.

I morgen, Kulturkirken Jakob .

Dhafer Youssef/Paolo Fresu/Eivind Aarset - tunisisk sang og oud (arabisk lutt), italiensk jazztrompet og norsk elgitar møtes i en musikk som er beskrevet som melankolsk, mystisk og kon-templativ.

I morgen, Cosmopolite .

Anouar Brahem Trio - Anouar Brahem er en av den arabiske verdenens ledende oud-spillere, og kjent i Norge for bl.a. samarbeid med Jan Garbarek («Madar», 94) og sine egne ECM-plater, som «Astrakan café» (2000).

Torsdag, Kulturkirken Jakob .

Bongo Maffin - sørafrikansk kwaitogruppe med melodisk, elektronisk dansemusikk med islett av hiphop, ska og r&b. Pris-belønt i hjemlandet og ofte sammenliknet med Fugees.

Torsdag, Blå .

Ensemble Musica Antigua - spansk instrumental- og vokalgruppe som reflekterer musikken i middelalderens multikulturelle Andalucma. Arabisk, hebraisk, sefardisk, kristen og maurisk sang står på gruppemedlemmenes repertoar.

Fredag, Gamle Aker kirke .

Esperanza Fernandez - spansk sigøyner og moderne flamencosanger som kommer med en danser, to vokalister/klappere, gitarist og perkusjonist.

Fredag, Kulturkirken Jakob .

Ross Daly - engelsk/irsk strengevirtuos med trio og repertoar basert på tradisjonsmusikk fra Østen.

Lørdag, Kulturkirken Jakob .

Omar Sosa - kubansk pianist med septett og afrokubansk jazz der rapp og soul inngår.

Cosmopolite, lørdag .