Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fra Rihanna-pop til trekkspilldance

Sprikende ytterpunkter hos Nelly Furtado.

Foto: Universal.
Foto: Universal. Vis mer

ALBUM: Seks år har gått siden portugisisk-kanadiske Nelly Furtado var en av de som definerte popsesongen 2006/2007 med sine finfine Timbaland/Danja-produserte hits fra albumet «Loose».

På sin første engelskspråklige plate siden har hun klokelig innsett at Timbaland brant av kruttet den gang, og alliert seg med den meritterte produsenten Rodney «Darkchild» Jerkins (Destiny's Child, Justin Bieber, Brandy).

«The Spirit Indestructible»

Nelly Furtado

3 1 6
Plateselskap:

(Geffen/Universal)

Se alle anmeldelser

Dette er likevel ikke en helt overbevisende affære.

Materialet varierer fra det fengende - vellykkede «Big Hoops (The Bigger The Better)», hvor Furtado prøver seg som Rihanna over tunge hiphop-beats og en herlig drum'n'bass-avslutning - til det skrekkelige:

«Waiting For The Night»
låter som en øst-europeisk Grand Prix-låt, komplett med trekkspill, mens Bob Rock-produserte «Believers (Arab Spring)» koker ned det minst interessante fra høylytte rockepopdamer som Kelly Clarkson og Avril Lavigne.

Innimellom får vi mer eller mindre ålreite, mer eller mindre urbane poplåter, men for få som virkelig er verdt å feste seg ved.

image: Fra Rihanna-pop til trekkspilldance
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media