Fra Robinson til Raskolnikov?

Nils Ole Oftebro tar oss med på ekspedisjon inn i Dostojevskijs litterære jungel når han i kveld leser høyt fra «Forbrytelse og Straff».

«Forbrytelse og Straff», av Fjodor Dostojevskij, er en av tidenes beste bøker. Og selv om den ble skrevet på 1800-tallet, er den like facinerende i dag. Kankje fordi spørsmålene fremdeles er de samme, og ondskapens problem like aktuell?

Boken spiller på sjeldent mange strenger, den er på samme tid et psykologisk dybdeportrett, en spennende kriminalroman, et sosialrealistisk drama og en religiøs spørrebok. Hva lurer i morderens psyke?

Dostojevskij er en av favorittforfatterne til Nils Ole Oftebro. Det lover godt for nerven når skuespilleren skal lese fra «Forbrytelse og Straff» i kveld. Glem Robinsonekspedisjonen, Raskolnikov er ute i langt hardere vær!

I tillegg til opplesning blir det innledning ved Peter Nordmann Waage, som har skrevet bok om forfatteren, musikk ved trommeslager Martin Horntvedt fra Jaga Jazzist, og bidrag fra Torshovteatrets stykke «Vi er ikke kaker».

Blåbok er et arrangement i regi av Den Norske Bokklubben. Du kan lese mer om Blåbok på deres nettsider.